Ваксината на Pfizer/BioNTech защитава и след 6 месеца, както и

...
Ваксината на Pfizer/BioNTech защитава и след 6 месеца, както и
Коментари Харесай

Новини за ефективността на ваксината Pfizer/BioNTech

Ваксината на Pfizer/BioNTech пази и след 6 месеца, както и против разновидността на COVID-19 от ЮАР, оповестяват NBC, " Ройтерс " и други медии. Компаниите излязоха с информация, че имунизацията им обезпечава 91% отбрана, като се базират на обновени данни от изследване, в което са взели участие хора имунизирани преди 6 месеца.

Ваксината също демонстрира 100% успеваемост при предварителната защита на заболяване измежду участниците в тестване в ЮАР, където новият вариант B.1.351. е преобладаващ, макар че броят на тези участници е релативно дребен - 800.

Докато новите данни демонстрират успеваемост от 91,3%, което е по-малко от 95%, когато бе обявено в началото през ноември от генералният шеф и съучредител на " Бионтек " Угур Шахин след тестване с 44 000 души, броят на новите варианти по света в този момент е доста по-голям от преди.

От Pfizer обявиха, че новите резултати, които включват данните за повече от 12 000 души, които са имунизирани с две дози преди минимум 6 месеца, разрешат да подадат документи за цялостно регулаторно утвърждение в Съединени американски щати.

Актуализираните резултати от последната фаза на тестване на имунизацията демонстрират, че две дози обезпечават висока отбрана 6 месеца след слагането на втората доза.

Регистрирани са 927 симптоматични случая на ковид измежду над 46 000 участници в тестването. Хората, които са получили плацебо, съставляват 850 от тези случаи в съпоставяне със 77 болни измежду участниците, които са получили от имунизацията. Това значи 91,3% успеваемост - 6 месеца, откакто участниците в началната фаза са получили втората доза, отбраната от имунизацията към момента е мощна и се резервира.

В допълнение имунизацията обезпечава 95% успеваемост при предварителна защита на тежко боледуване. Само при 1 от 21 тежки случая е сложена ваксина, което значи 95,3% успеваемост, като се употребява определението за тежко заболяване на Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати. Няма тежки случаи измежду имунизираните, което значи 100% успеваемост при тежко заболяване, което е съгласно дефиницията на Центровете за предварителна защита и надзор на болесттите на Съединени американски щати.

От двете компании твърдят, че не са открили съществени странични реакции на имунизацията.

Изследването в ЮАР с 800 участници демонстрира, че 9 души са се заразили с ковид. Всички 9 души са в плацебо групата. В 6 от 9-те случая е засечен вариантът B.1.351., написа blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР