Ваксината на Оксфордския университет и AstraZeneca срещу COVID-19 изглежда не

...
Ваксината на Оксфордския университет и AstraZeneca срещу COVID-19 изглежда не
Коментари Харесай

FT: Ваксината на AstraZeneca не предпазва от африканския щам на COVID-19

Ваксината на Оксфордския университет и AstraZeneca против COVID-19 наподобява не дава отбрана при разновидността на вируса, регистриран в Южна Африка, демонстрира изследване. Повече детайлности от заключенията на учените ще бъдат оповестени в понеделник.
Въпреки че нито един от участниците в изследването - към 2000, най-вече млади и здрави пациенти, не са умряли или приети в болница, първичните данни от изследването може да объркат имунизацията на фона на набиращите скорост нови варианти. И в двете тествания върху хора и проучване на тяхната кръв, дозата от препарата демонстрира, че е доста понижена ефикасността върху вид 501Y.V2 на вируса, който господства в Южна Африка.

“Две дози от имунизацията не демонстрират отбрана против леки и по-тежки случаи на COVID-19, породен от мутацията”, твърди се в изследването.

До този миг всички създадени ваксини устоят против английския вид. По-притеснителна обаче е точно южноафриканската разновидност. И “Джонсън и Джонсън”, и “NovaVax оповестиха, че препаратите им са по-малко ефикасни съгласно данните от изследванията, извършени в Южна Африка. От Moderna оповестиха, че ще тестват модифицирана ваксина против новия вид на вируса, откакто изследвания демонстрираха понижаване на успеваемостта и на тяхната разработка.

BioNTech / Pfizer обявиха, че тяхната ваксина също е с по-малка успеваемост съгласно лабораторно изследване, което употребява псевдовирус от разновидността, само че към момента не са оповестени резултатите от тестванията против самия вид.

Има забележки към изследванията на Оксфордския университет, защото размерът на извадката е дребен. Проучването, ръководено от Южноафриканския университет в Уитватерсранд и Оксфордския университет, включва 2026 ХИВ негативни лица със междинна възраст 31 години. Половината от групата получава най-малко една доза плацебо, а другата половина получава най-малко една доза от ваксина.

Тулио де Оливейра, който оглавява Мрежата за геномно наблюдаване в Южна Африка, съобщи пред Financial Times, че констатациите са сигнал към всички по отношение на контрола на вируса и интернационалната реакция в битката с COVID-19.

Здравните управляващи по света се надяват имунизациите да понижат или изцяло да отстранен тежестта върху лечебните заведения, което би облекчило и противоепидемичните ограничения и рестриктивните мерки в чисто стопански проект.

Всякакви трудности пред имунизацията на Оксфордския университет може да се окаже от пагубно значение за развиващия се свят.

Препаратът на AstraZeneca към момента е потвърдено ефикасен и защищава от по-тежки случаи на инфекцията и летален край, породен от други разновидности на вируса. Коментар от компанията към момента няма. От там означават обаче, че е стартирана акомодация против южноафриканския вид на вируса, който напредва бързо, тъй че " ще е подготвен за есента, в случай че това е належащо ".От Оксфорд отхвърлиха да разясняват резултатите от изследването. Отбелязаха, че работят с сътрудници по целия свят, в това число с такива в Южна Африка, за оценка на резултатите от новите разновидности върху първото потомство от препарата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР