Ваксината на Оксфордския университет и AstraZeneca може да доведе до

...
Ваксината на Оксфордския университет и AstraZeneca може да доведе до
Коментари Харесай

Оксфордската ваксина може значително да намали разпространението на Covid-19

Ваксината на Оксфордския университет и AstraZeneca може да докара до " доста " понижаване на разпространяването на ковид, демонстрират нови данни от изследванията на имунизацията. Според тях първата доза обезпечава приблизително 76% отбрана против симптоматични инфекции от три седмици до 90 дни и понижава предаването на заболяването с 67% .

Данните са предварителни и към момента са в развой на обзор от научното списание The Lancet, само че в случай че бъдат доказани биха успокоили английските здравни управляващи, че решението да слагат предпочитано първа доза от имунизацията на по-уязвимите хора е добра тактика , отбелязва Гардиън.

Въздействието на имунизациите против Covid върху предаването на вируса е извънредно значимо незнайно, което трагично ще промени бъдещето на пандемията. Ако имунизацията стопира единствено тежкото протичане на заболяването, само че въпреки всичко можете да хванете и предадете вируса, тогава всички ще би трябвало да бъдат ваксинирани, с цел да бъдат предпазени. Но в случай че имунизацията стопира разпространяването на вируса, това би имало надалеч по-голямо влияние върху пандемията , защото всеки човек, който е имунизиран, косвено пази и други хора, написа BBC във връзка новите данни.

Обединеното кралство, на фона на световен спор и в остро несъгласие с други страни, даде приоритет на слагането на първата доза на допустимо най-вече хора.

Идеята е да се спасят повече животи, като се обезпечи повече отбрана на повече хора, само че това значи, че хората ще би трябвало да чакат към три месеца за бустерна доза вместо три седмици.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР