Ваксина срещу рак, която убива 97% от туморите в кръвта

...
Ваксина срещу рак, която убива 97% от туморите в кръвта
Коментари Харесай

До година-две пускат ваксина, която убива рака на кръвта

Ваксина против рак, която убива 97% от туморите в кръвта при мишките, ще бъде тествана върху хора до края на тази година. Тя ще бъде тествана върху заболели с ниска степен на лимфома, оповестява „ Дейли Мейл “.

Пациентите, които ще получат имунизацията, която съдържа две медикаменти с потвърдена сигурност, няма да имат потребност от химиотерапия. 

Страничните резултати от инжекцията ще включват само висока температура и зачервяване на мястото на убождането. Ако бъде утвърдено, лекуването ще е налично за пациенти след 1-2 години.
 
Вместо да основава дълготраен имунитет, имунизацията работи като задейства имунната система да нападна туморите. Очаква се това да има триумф при ниската степен на лимфома, която визира избрани бели кръвни телца и като цяло реагира на лекуване, с помощта на това, че е „ засичана “ от имунната система – за разлика от други форми на болестта като рака на червата.

Само в Съединени американски щати на година от рак се разболяват 1,7 млн. души. Водещият академик доктор Роналд Леви от Университета в Станфорд изясни: „ Имаме голям проблем с рака и в никакъв случай няма да бъдем удовлетворени до момента в който не намерим решение за всички “.
 
Ваксината ще бъде тествана посредством два опита. Общо 35 пациенти, заболели от лимфома, ще вземат участие в тях. Всеки участник ще получи ниска доза радиация дружно с два приема от имунизацията за шест седмици.
 
Друг сходен метод към активиране на имунната система към този момент е утвърден за пациенти с левкемия и лимфома. Това включва добиване на кафези от имунната система от пациенти и генетичното им планиране да нападат туморите. След това те още веднъж се връщат в тялото.
 
Такова лекуване, известно като CAR-T, коства към половин милион $ на пациент. То може да аргументи тресчица, комплициране, отвод на органите и дисфункция на имунната система.
 
Специалистът доктор Мишел Хърмистън от Университета в Калифорния изясни: „ Това не е тривиална терапия “. Тя добави, че изследването има за цел да откри дали туморите могат да бъдат манипулирани по този начин, че да дават отговор по-добре на имунната система. „ Можем ли да ги създадем по-видими за имунната система? Точно в този момент сме на върха на айсберга “, сподели тя./ Zdrave.to
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР