Ваксина срещу COVID-19, която провокира имунен отговор на Т-клетки, е

...
Ваксина срещу COVID-19, която провокира имунен отговор на Т-клетки, е
Коментари Харесай

Нова ваксина срещу COVID-19, надеждна за хората със слаб имунитет

Ваксина против COVID-19, която предизвика имунен отговор на Т-клетки, е посочила обещаващи резултати при тестванията, което дава нова вяра за хората със слаба имунна система.

CoVac-1 е създадена от екип в немския университет в Тюбинген. Клиничните изследвания демонстрират мощен отговор на Т-клетки при всички 36 участници в първата фаза на тестванията.

Т-клетките нападат и обезвреждат инфектираните с корона вируса кафези. Това е друго от отговора с антитела, провокиран от обичайните ваксини против COVID-19.

Този второстепенен имунен отговор е евентуално жизненоважен за пациентите с потисната имунна система, за които съществуващите против ковид оферират по-слаби равнища на отбрана.

Реципиентите на трансплантации да вземем за пример получават лекуване, което потиска интензивността на антителата, с цел да се предотврати отхвърлянето на животоспасяващия орган от организма им.

За тях и за други пациенти, да вземем за пример заболели от рак, заобикалянето на реакцията на антителата и насочването към Т-клетките може да се окаже най-хубавият метод за основаване на имунен отговор против COVID-19.

Участниците в тестванията са на възраст сред 18 и 80 години и са получили единична доза от имунизацията.

" CoVac-1 сподели удобен профил на сигурност и провокира необятен, мощен Т-клетъчен отговор ", написа е разбора на тестванията, като се показва, че имунизацията е посочила успеваемост против разнообразни разновидности на ковид.

Екипът оповестява, че силата на Т-клетъчния отговор, предизвикан от имунизацията, е по-голяма от тази, която е следена при заразяване с COVID-19.

Според резултатите от първата фаза на тестванията, оповестени в " Нейчър ", резултатът от имунизацията продължава минимум три месеца.

В отчета се добавя, че доста от предварителните резултати се удостоверяват и от към този момент провежданата втора фаза на тествания при пациенти с отслабена имунна система.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР