Ваксина, съвместно разработена от Pfizer и BioNTech, била 90 процента

...
Ваксина, съвместно разработена от Pfizer и BioNTech, била 90 процента
Коментари Харесай

Пробив: Ваксина постигна защита от 90% срещу Covid-19

Ваксина, взаимно създадена от Pfizer и BioNTech, била 90 % ефикасна за попречване на инфекции с COVID-19 в настоящите етапи 3, оповестиха фирмите, съобщи Агенция Франс Прес.

Защитата при пациентите е реализирана седем дни след втората от двете дози и 28 дни след първата, сочат предварителните констатации.

„ Първият набор от резултати от нашето изпитване за ваксина за COVID-19 от Фаза 3 дава първичните доказателства за способността на нашата ваксина да предотврати COVID-19 ", съобщи ръководителят и основен изпълнителен шеф на Pfizer Алберт Бурла в изказване.

„ Ние сме със забележителна стъпка по-близо до даването на хората по целия свят на по този начин нужния пробив, който да помогне да се постави завършек на тази световна здравна рецесия. Постигаме този сериозен стадий в нашата стратегия за създаване на ваксини в миг, когато светът се нуждае най-вече от нея ", добави Бурла.

В по-голямата част от земното кълбо заболеваемостта от COVID-19 нараства, достигайки рекордно високи стойности, отделенията за интензивно лекуване се препълват, а броят на жертвите също нараства. Въз основа на прогнозите за доставките фирмите обявиха, че чакат да доставят до 50 милиона дози ваксини в международен мащаб през 2020 година и до 1,3 милиарда дози през 2021 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР