Ваксина на спрей срещу новия коронавирус дава добри резултати при

...
Ваксина на спрей срещу новия коронавирус дава добри резултати при
Коментари Харесай

Ваксина на спрей срещу COVID-19 дава добри резултати на тестовете

Ваксина на спрей против новия ковид дава положителни резултати при първи проби върху животни, заяви електронното издание Юрикалърт.
Изследването е направено от учени от университетите на американските щати Айова и Джорджия.
Еднодозовият препарат обезпечава цялостна отбрана от COVID-19 при мишки и предотвратява предаването на болестта сред животните по време на клинични изпитвания.
"Използваните сега ваксини против COVID-19 са доста сполучливи. Голяма част от международното население обаче към момента не е имунизирано и има сериозна потребност от препарати, които са лесни за приложимост, само че и ефикасни за прекъсване на болестта и предаването ѝ ", споделя Пол Маккрей, който измежду съавторите на проучването.
"Ако тази нова ваксина се окаже ефикасна при хората, тя може да помогне за прекъсване на разпространяването на инфекцията и за надзор на пандемията ", добавя той.
За разлика от обичайните ваксини, които се инжектират, тази ваксина се ползва посредством впръскване в носа. Препаратът, употребен в изследването, изисква единствено една доза и може да се съхранява при естествени температури в ледник за период от най-малко три месеца.
Данните от изследването са оповестени в сп. "Сайънс адвансис ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР