Важното сега е Украйна да разполага с достатъчно боеприпаси, за

...
Важното сега е Украйна да разполага с достатъчно боеприпаси, за
Коментари Харесай

Столтенбег: НАТО ще осигури достатъчно боеприпаси на Украйна

Важното в този момент е Украйна да разполага с задоволително муниции, с цел да изтласка съветските нашественици, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на срещата на министрите на защитата от Алианса в Брюксел.

Съюзниците са разискали опциите за увеличение на производството на муниции поради големите потребности на украинските войски.

" Агресивната война на президента Путин в Украйна е най-голямата рецесия на сигурността в Европа от Втората международна война насам. НАТО и съдружниците стоят твърдо и солидарно зад Украйна и ние осигуряваме невиждана поддръжка. В същото време ускоряваме нашите качества за въздържане и защита, поставяйки 40 000 бойци под командването на НАТО в източната част на Алианса, със обилни въздушни и морски активи. Удвоихме броя на бойните групи от 4 на 8 ", сподели Столтенберг.

Според него, Киев може да обърне хода на войната с оказваната от страните от пакта помощ. Не виждаме признаци Русия да се приготвя за мир, добави той.

Съюзниците преразглеждат задачите за размера на военните си ресурси и насоките за военно обмисляне. Столтенберг добави, че два % от Брутният вътрешен продукт би трябвало да бъдат най-малко, а не " таван " за разноските за защита в алианса.

" Одобрихме нови политически насоки за обмисляне на защитата. Това ще бъде основен мотор на смяната през идващите няколко години, с цел да подсигуряваме, че разполагаме с нужните качества за надеждно въздържане и защита. Разглеждаме и способи за възстановяване на нашия военнопромишлен потенциал, стремейки се към увеличение на производството на оръжия и муниции ", съобщи той.

Столтенберг ще пътува в четвъртък до Турция, където един от въпросите, които ще сложи, ще бъде за утвърждението от Анкара на участието на Финландия и Швеция в НАТО.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР