Важното е през 2025 г. България да бъде в еврозоната,

...
Важното е през 2025 г. България да бъде в еврозоната,
Коментари Харесай

Георгиева: Реалистично е догодина България да е в Еврозоната

" Важното е през 2025 година България да бъде в еврозоната ", това съобщи ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, представена от БГНЕС.

Георгиева добави, че това е напълно реалистично и че за България влизането в Ерозоната е приоритет.

" Това е метод, по който можем да подобрим конкурентоспособността на българската стопанска система, да понижим разноските по транзакции в търговията и във финансовата сфера, за някои браншове на стопанската система да увеличим привлекателността на България и да сме по-привлекателни за прилив на вложения в страната ", изясни Георгиева.

Според нея, има положителни условия страната да ги покрие до края на годината.

" И следващата година по някое време тя може да бъде в еврозоната ", уверена е Кристалина Георгиева.

Тя съобщи, че предлагат българското държавно управление да бъде изключително деликатно за тези принадлежности, които са в техните ръце и оказват въздействие на придвижването на цените освен за влизането в еврозоната.

" Защото всички знаем, че инфлацията е като налог върху приходите на хората и изключително тежко се отразява на по-бедното население тук и на всички места по света. България съумя да задържи растежа в положителна територия и предходната година, и тази година. За тази година прогнозите са към 2,7% ", акцентира Георгиева.

Тя разяснява инфлацията, като сподели, че се чака до към края на годината да падне до към под 4%.

" България стои доста добре, като се изключи инфлацията, което не е наш проблем. Не ние създадохме тази инфлация ", разяснява още Георгиева.

Експертната задача на МВФ, която е на посещаване у нас, завършва на 19 март.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР