Важно е около вас да цари мир, тишина и спокойствие,

...
Важно е около вас да цари мир, тишина и спокойствие,
Коментари Харесай

10 прости упражнения, с които да премахнете психическото напрежение и стреса

Важно е към вас да царува мир, тишина и успокоение, с цел да се чувствате добре. Полезно е, когато изхвърлите от съзнанието си отрицателните страсти. Когато сте сами, би трябвало да се научите да се борите със напрежението. А по тази причина има 10 изпитани методики. Ето кои са те.

1. Правете извършения за възстановяване на дишането

Важно е да дишате вярно, с цел да прогоните психическото напрежение и да елиминирате напрежението в зародиш. Затова е нужно да извършите следното: Поемете въздух през носа, само че го правете без да бързате - надълбоко, само че последователно. Идеята е да напълните стомаха и гърдите със пресен въздух. Пребройте до 4, само че го направете постепенно. След което постепенно издишайте през устата, като устните ви би трябвало да са присвити, в позиция сходна на свирене с уста. Когато усетите, че сте изпразнили дробовете си, още веднъж постепенно пребройте до 4. Повторете упражнението няколко пъти. Ще усетите релаксация и облекчение.

2. Релаксирайте

След като сте свалили напрежението посредством дишането, вие към този момент се чувствате по-отпочинали. Време е да махнете и физическото напрежение, насъбрано в мускулите. Ако усещате някъде болежка или напъване, би трябвало да наблегнете на това място, като го стегнете и отпуснете незабавно по-късно. Правете това упражнение веднъж на седмица.

3. Упражнение за фокус и централизация

Трябва да накарате себе си да се концентрирате върху някое от нещата, които са към вас. Ако сте в офис или някакво помещение - харесайте си един цвят, запомнете го и започнете да си представяте картини с този цвят. Пример - зеленото може да го асоциирате с трева и листа, което ще ви подейства успокояващо. Наблегнете на всеки предмет поотделно. Това ще ви помогне да превъзмогнете вътрешния стрес, тъй като ще насочите вниманието си към друга област.

4. Сменете ситуацията

Разходката измежду природата постоянно оказва помощ доста. Затова, вместо да стоите затворени, излезте до някой парк и прегърнете някое дърво. То ще ви зареди с сила. Ако имате опция, пътувайте по-често, съпроводени от добра компания. Ще се върнете преродени и с нови сили и възторг.

5. Просто се отпуснете

Легнете по тил и се концентрирайте върху дишането си. Отпуснете тялото си и вдишайте постепенно през ноздрите си. Напълнете с въздух първо долната, а след това и горната част от белите дробове. Задръжте дъха си за две секунди и го отпуснете. Направете упражнението неколкократно, като си представяте в главата обичани пейзажи - море, сняг, планини.

6. Направете нещо друго, което ще ви извади от действителността
 Понижаване на хормона на напрежението Понижаване на хормона на напрежението
Нашите страсти са директно свързани с хормоните в тялото. Едно от най-поразителните доказателства за това е кортизолът или по този начин нареченият...

Ако сте зациклили в нещо или не можете да продължите да работите стимулирано, намерете някаква друга активност, с която да се разнообразите. Подредете си жилището, поразчистете, обадете се на някой другар. След това ще продължите работата си по друг метод.

7. Пуснете си музика

Не забравяйте да чуете някоя обичана ария. Тя ще ви извади за миг от действителността и ще смъкна напрежението до най-малко. Заредете се с положително въодушевление. Друг вид е да си пуснете успокояваща музика, до момента в който работите.

8. Започнете да смятате

Друг изпитан способ, който да смъкна напрежението и да тушира отрицателните страсти е като пресметнете нещо. Например изчислете какъв брой дни остават до Коледа и Великден, сетете се по кое време ще излизате в отмора, помислете си за някой прекрасен спомен и положително превозване в предишното.
 Медът оказва помощ за понижаване на прочувственото напрежение и напрежението Медът оказва помощ за понижаване на прочувственото напрежение и напрежението
Медът е една от най-древните храни, която има доста потребни свойства и в редки случаи може да бъде рискова, оповестява БГНЕС. Медът съдърж...

9. Комуникирайте повече

Не се затваряйте изцяло в себе си, намерете си някой забавен събеседник. Това може да е комшия, родственик или другар. Ако не е до вас, може да му звъннете или пишете.

10. Потопете се във вода

Студеният душ работи освежаващо, само че в случай че не понасяте студена вода, хладката също прави работа. Насладете се на течащата вода и се отпуснете. След банята ще се чувствате в пъти по-добре.

Направете някое от тези извършения и стресът ще остане зад тила ви. Споделете тези извършения с някой, който има потребност от тях. Те са простички, само че постоянно се не помнят.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР