Важно е не само подбираме здравословни храни, но и да

...
Важно е не само подбираме здравословни храни, но и да
Коментари Харесай

5 храни, които ядем неправилно

Важно е освен сортираме здравословни храни, само че и да ги консумираме по метод, гарантиращ опазване на потребните им свойства. Ето кои са 5-те храни, които най-често консумираме неверно и на процедура се лишаваме от изгодите им.

Пчелен мед

По-добре е да не добавяте мед към горещия чай, а да го консумирате непосредствено. Факт е, че при нагряване над 50 С, някои витамини и ензими на меда се унищожават и това трансформира биологичните му свойства.

Броколи

Ако ядете само съцветията от броколи, тогава вършиме огромна неточност, тъй като стъблата им съдържат най-голямо количество витамини А, С и К, както и субстанции, които спомагат за прочистването на организма.

Моркови

Много плодове и зеленчуци са по-здравословни за консумация сурови. Това предписание обаче не важи за морковите. Учени от университета в Арканзас настояват, че варените моркови съдържат три пъти повече антиоксиданти, които защищават тялото от рак и прибързано стареене. Ето за какво, в случай че е допустимо, сварете морковите, преди да ги консумирате.Зърнени и бобови култури

Люспите на зърнените култури и сушения боб съдържат фитати, които пречат на естественото асимилиране на минерали и витамини. Затова не забравяйте да накиснете бобовите храни за няколко часа в студена вода преди готвене. Това ще понижи количеството фитати със 75% и топлинната им обработка ще отнеме по-малко време.

Картофи

Свикнали сме да белим картофите. Но оказа се, че това е голяма неточност. Именно в кората на картофа е най-висока концентрацията на калий, калций, манган, цинк и желязо, както и витамин С, тиамин, рибофлавин и ниацин. Затова в никакъв случай не белете картофите. Достатъчно е единствено да ги измиете добре преди готвене.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР