Важно е не само подбираме здравословни храни, но и да

...
Важно е не само подбираме здравословни храни, но и да
Коментари Харесай

5 храни, които ядем неправилно

Важно е освен сортираме здравословни храни, само че и да ги консумираме по метод, гарантиращ опазване на потребните им свойства. Ето кои са 5-те храни, които най-често консумираме неверно и на процедура се лишаваме от изгодите им.
Пчелен мед
По-добре е да не добавяте мед към горещия чай, а да го консумирате непосредствено. Факт е, че при нагряване над 50 С, някои витамини и ензими на меда се унищожават и това трансформира биологичните му свойства.
 10 Храни, които поддържат артериите чисти 10 Храни, които поддържат артериите чисти
Артериите са основните виновници за това до сърцето и останалата част от тялото да доближава кръв, богата на О2. Когато те са запуше...
Броколи
Ако ядете само съцветията от броколи, тогава вършиме огромна неточност, тъй като стъблата им съдържат най-голямо количество витамини А, С и К, както и субстанции, които спомагат за прочистването на организма. 
Моркови
Много плодове и зеленчуци са по-здравословни за консумация сурови. Това предписание обаче не важи за морковите. Учени от университета в Арканзас настояват, че варените моркови съдържат три пъти повече антиоксиданти, които защищават тялото от рак и прибързано стареене. Ето за какво, в случай че е допустимо, сварете морковите, преди да ги консумирате.
 Храните, които НЕ би трябвало да се употребяват на втория ден след приготвянето им Храните, които НЕ би трябвало да се употребяват на втория ден след приготвянето им
Често се случва да сготвим повече храна от нужното и нормално прибираме остатъците в хладилника и ги консумираме на идващия де...
Зърнени и бобови култури
Люспите на зърнените култури и сушения боб съдържат фитати, които пречат на естественото асимилиране на минерали и витамини. Затова не забравяйте да накиснете бобовите храни за няколко часа в студена вода преди готвене. Това ще понижи количеството фитати със 75% и топлинната им обработка ще отнеме по-малко време.
Картофи
Свикнали сме да белим картофите. Но оказа се, че това е голяма неточност. Именно в кората на картофа е най-висока концентрацията на калий, калций, манган, цинк и желязо, както и витамин С, тиамин, рибофлавин и ниацин. Затова в никакъв случай не белете картофите. Достатъчно е единствено да ги измиете добре преди готвене.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР