Важно е извършителите на нападението срещу Християн Пендиков да бъдат

...
Важно е извършителите на нападението срещу Християн Пендиков да бъдат
Коментари Харесай

: Нападателите на Християн трябва да бъдат наказани, нека да прекъснем цикъла на омразата

Важно е причинителите на нападението против Християн Пендиков да бъдат осъдени, съобщи пред бТВ министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи.  

Той показа, че е посетил Християн в болничното заведение дружно с българския си сътрудник Николай Милков и е разговарял с него. Османи изрази страдание за станалото и пожела бързо излекуване на сънародника ни. Той акцентира, че желае да изпрати обръщение за недопустимостта на сходни актове на принуждение.

Министър Османи уточни, че следствието още не  е завършило, само че за него е значимо това, което споделят Християн  Пендиков и неговата майка – че нападението е осъществено заради етническа омраза.

„ Трябва да бъде пресечен този цикъл на провокации, завършващи с принуждение “, безапелационен е той.  

„ С република България работим върху положителен дневен ред “, означи Османи, като увери, че по-голямата част от жителите на РСМ желаят точно подобен дневен ред и добросъседски връзки.

Министърът увери, че ще работи в Република Северна Македония да има нулева приемливост към насилието и езика на омразата.

Същевременно той прикани българите и българските политици да не накърняват достолепието на жителите на РСМ.  

Османи сподели още, че насърчава българите в РСМ да отварят свои клубове, без да предизвикат останалата част от популацията. По отношение на рестриктивните мерки за имената на българските клубове той разяснява, че има запаси за действието на закона със задна дата, само че документът по този начин е признат.  

Буяр Османи увери, че ще предложения на среща представители на българските клубове.

Той уточни, че никой не може да го убеди, че вписването на българите в конституцията на РСМ е срещу ползите на страната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР