Важно е да се види какъв ще е петият пакет

...
Важно е да се види какъв ще е петият пакет
Коментари Харесай

Керемедчиев: Печалбата на Русия от енергоизточници продължава да храни войната в Украйна

" Важно е да се види какъв ще е петият пакет ограничения против Русии. Ако се спрат доставките на газ, ударът върху стопанската система ще бъде мощен. Липсата на крайни ограничения и облагата на Русия от енергоизточници не престават да хранят войната в Украйна. Това са 1 милиарда дневно. Това съобщи за " Твоят ден " по NOVA NEWS дипломатът Милен Керемдчиев.

По думите му в случай че военните дейности приключат скоро може и да няма още по-сериозна рецесия. " Не считам, че ще достигнем до сериозна рецесия на доставките на храни. Магазините няма да се изпразнят, само че ще бъдат на цени, които не всички могат да си разрешат ", означи той. И добави, че сме на фронтовата линия и също сме наранени от икономическите последствия.

От своя страна икономистът Кузман Илиев счита, че инфлацията е в упованията на хората, тези пари са впръскани в стопанската система и се вижда в цените. " Европа вкарва 1/2 от природния газ и 1/3 от нефта от Русия. Петролопроводите вървят от изток на запад. Ще изисква време доставките на нефт да се разпределят из цяла Европа. Ще се върнем в икономическия палеолит ", показа той, написа Novini.bg.

Според него действителната рента е доста негативна, тъй като инфлацията изпреварва повдиганията. " Вдигането на лихвите е съветска рулетка и ще докара до суматоха. Много хора задлъжняха. Руските банкери желаят да вдигнат лихвите, с цел да овладеят инфлацията, само че по този начин ще рухне кулата от дълг, невъзможна алтернатива ", споделя икономистът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР