Важно е да се обграждате с хора, които ви подкрепят

...
Важно е да се обграждате с хора, които ви подкрепят
Коментари Харесай

9 типа токсични хора, които е добре да избягваме

Важно е да се обграждате с хора, които ви поддържат и окуражават.
Ето няколко вида токсични хора, които е добре да избягвате в живота си:
1. „ Кралица на драмата “
Въвличат ви в проблеми и мелодрами и постоянно търсят помощ. Колкото повече им помагате, толкоз повече ги подстрекавате да се оплакват, а драмите им нямат край. Срещайте се по-рядко с тях, избягвайте да ги питате по какъв начин се усещат. Понякога дистанцията с хората е значима за вашето лично здраве.
2. Хора, които в никакъв случай не правят оценка напъните ви
Колкото и старания да поставяме, не можем да ги удовлетворим. Става въпрос за сътрудник, другар, началник. Наистина ли държите да им се харесвате? Ако откриете, че не се страхувате, в случай че ви отхвърлят, започнете да казвате „ не “. Това ще ви помогне да излезете от този циничен кръг да вършиме всичко, сама с цел да ви оценят.
 Как да обезвредим интригантите Как да обезвредим интригантите
Интригантите са тези, които ни основават проблеми в работата и персоналния живот. Можете ли да ги разпознавате? Знаете ли по какъв начин да се пазите от...
3. Негативни
Винаги са  негативни и критикуващи. Покажете им, че не държите на техния неизискван съвет. Ако не ги поставите на място, незабелязано приемате негативизма и рецензиите и даже стартирате да се съмнявате в личните си качества.
4. Манипулативни
Интересуват се единствено от себе си и вършат всичко, с цел да получат каквото желаят. А това става по доста способи, от това да ви вменят възприятие на виновност до индиректни закани. Помнете, че не вие сте казусът, а техните нелогични стремежи и натискът върху вас да ги реализиран.
5. Искат да се измененията
 Мъжете пазят загадка единствено няколко минути Мъжете пазят загадка единствено няколко минути
Противно на изказванието, че дамите не могат да задържат нищо в себе си и бързат незабавно да се разтоварят пред някоя другарка, мъжете с...
Може да е родител, другар или сътрудник. Такива хора са склонни да ви накарат да се чувствате некомфортно и даже отговорни за това, че сте същински. Покажете им, че няма де са променяте и те би трябвало да ви одобряват такива каквито сте.  
6. Злопаметни
Непрестанно ви връщат в предишното и припомнят за ваши неточности и провали. Това ви кара да живеете в непрекъснато възприятие за виновност за неща, които към този момент не могат да бъдат изменени. Първата стъпка да се справите с тях е да си простите на себе си и да започнете да се обичате. Това ще ви излекува от минали неточности и ще ви помогне да гледате напред в живота. Учете се от предишното, само че не живейте в него.
7. Клюкари
Всички познаваме хора, които обожават да клюкарстват и не могат да пазят загадка. Докато от време на време клюките са безобидни и почтени, това може да е знак за отровен другар. Ако непрекъснато злословят за други хора и разкриват тайните им пред вас, бъдете сигурни, че и с вас ще постъпят по този начин. Спрете да споделяте с такива хора персонални неща за живота си.
 5 метода да разпознаете лицемера във вашето обграждане 5 метода да разпознаете лицемера във вашето обграждане
" Лицемерите са от хората, които се вършат, че ви галят, до момента в който си избърсват мръсните ръце във вас ", споделя Джулиана Уилсън. Понякога в...
8. Токсични лъжци
Опознавайки някого по-добре, ще установите, че непрекъснато лъже. Може да е за някаква дребна преживелица или за огромни неща в живота му. Предизвикайте ги, като покажете, че забелязвате разминаванията в историите им. Все ще пристигна миг, в който ще се объркат и вие ще ги разобличите.

9. Вечно се самосъжаляват
Токсичните хора постоянно употребяват съжалението на другите, с цел да ги управляват и да им вменяват възприятие на виновност. Докато има кой да ги изслушва, те няма да спрат да приказват за проблемите си без да поемат отговорност за личните си дейности. Може да се справите с тях, като си поставите граница, която стопира отрицателната им сила. Престанете да ги изслушвате и по този начин към този момент няма да подхранвате егото им.    
 
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР