Важно е да съберем нашето знание и опит, и заедно

...
Важно е да съберем нашето знание и опит, и заедно
Коментари Харесай

Денков: Нашата задача след 2024 г. ще бъде да направим България едно от най-добрите места за живеене в Европа

Важно е да съберем нашето познание и опит, и дружно да дефинираме това, което е най-важно за България през днешния ден. Защо целите за първата година на това ръководство бяха правосъдна промяна, Шенген, Еврозона, Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Защото в случай че ние решим тези проблеми, сътворяваме базата, върху която да изградим един доста по-добър и резистентен живот.

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков по време на откриването на третото издание на форума Powers Summit 2023 - " Власт, чувай ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Ролята на политиците е да обезпечат изискванията, тъй че хората да живеят по-добре. През последните 10 години с всичко, което направихме, не можахме да решим някои от базовите проблем - да си оправим правосъдната системата, тъй че тя да работи добре, не можахме да се интегрираме в европейските и интернационалните институции, а това не ни дава опция да се развиваме като страна. Затова, в този първи интервал, напълно естествено целите тези, по които трябваше да наваксаме, тъй като без тях няма по какъв начин да продължим напред ", добави Денков.

" Съвсем в резюме, напредъкът по тези цели е удивително добър ", счита той. " Образование, опазване на здравето, научни проучвания и нововъведения, ние приказваме за тях, само че някак си те се появяват на парче. Смисълът е ние да живеем добре в България, и от ден на ден през идващите месеци това ще бъде тематиката, по която ние ще се сплотяваме и ще търсим нашия групов разсъдък, тъй че да подредим целия пъзел за това по какъв начин през идващите години България да стане едно от най-хубавите места за живеене в Европа ", уточни министър председателят.

" Виждам тази наша днешна среща като опция да ви чуя. Казвам ясно " слушам ви и ще не преставам да ви слушам ", тъй като това изпитание е общо - на бизнеса, на учените, на хората, които се занимават с обучение, и на политиците, които би трябвало да осъществят в деяние това, което сме дефинирали като общи задания за груповия ни разсъдък ", разясни Денков.

На въпрос какво ще вършат след края на идната година, когато ротацията на премиерското място изрече, той уточни: " Едно държавно управление има смисъл, в случай че има ясни цели, които са потребни за хората. Това, което ние можем да създадем и планираме да създадем, е през 2025-2026 година да сложим като главен приоритет повишението на качеството на живот на хората в България, точно с цел да решим демографските проблеми. Хората да желаят да живеят в България, да се върнат в България. Нашата задача след 2024 година ще бъде да създадем България едно от най-хубавите места за живеене в Европа ", сподели Денков.

Очаквайте детайлности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР