Важно е да разпознаете кога някой ви използва, за да

...
Важно е да разпознаете кога някой ви използва, за да
Коментари Харесай

Вижте как да разберете дали някой ви използва

Важно е да разпознаете по кое време някой ви употребява, с цел да можете да се измъкнете от обстановката и да се предпазите.
Когато се чувствате неоценени и подценени, има огромен късмет някой да се възползва от вас. Някои видимо позитивни неща, като да вземем за пример хвалба или предложение на дребни дарове, в действителност могат да са знаци тъкмо за това.
Едва ли някой ще си е сложил за цел да ви употребява преднамерено. И въпреки всичко може да ви се случи да попаднете във връзка, без значение дали е персонална или професионална, където другият човек да се пробва да се възползва от вас, поглъщайки вашето лимитирано време, сила и запаси, без да предлага съвсем нищо в подмяна.
Важно е да разпознаете по кое време сте в такава обстановка, с цел да можете да се измъкнете.
А ето и 15 признака, за които би трябвало да внимавате:

1. Този човек постоянно ви моли за неща, без да ви дава задоволително в подмяна
Това не значи, че би трябвало да отчитате всичко, което вършиме за другия човек. Вашата връзка не е футболен мач или акаунт в Amazon. Но да не можете да си спомните последния път, когато другият ви е оказал помощ по някакъв метод, е мощен знак, че този човек може да ви употребява.

2. Този човек води статистика и постоянно акцентира всичко, което е направил за вас
Наистина, това е неприятен знак, в случай че някой, с който поддържате някакъв тип връзка, непрестанно ви натяква, че прави някакви неща за вас, когато вие не чувствате, че е тъкмо по този начин. Явно този човек води въпросната статистика, с цел да ви накара да му се чувствате задължени за нещо.

3. Този човек допуска, че ще му дадете това, от което се нуждае, само че не показва задоволително благодарност
Вие не сте денонощен супермаркет. Не би трябвало някой да е уверен, че ще откликвате на потребностите и желанията му когато и да е на денонощието.

4. Този човек се свързва с вас или се държи с вас благо, единствено когато има потребност от нещо
Когато видите позвъняване или известие от въпросния човек, за който усещате, че ви употребява, първата ви реакция е „ Боже, чудя се какво ли желае той/тя този път? “
   
5. Този човек не зачита вашите граници или не взема поради вашите усеща, терзания или потребности
Това включва и случаите когато този човек не може да одобри, че вашият отговор е „ не “ за негово съответно искане. В такива обстановки той се пробва да ви накара да се почувствате зле, че не сте създали нещо за него. Всичко това демонстрира, че него не го е грижа за вас като човек и вместо това гледа на вас повече като на някой, който би трябвало да му угажда постоянно.

6. Този човек ви слага под строги граници или има прекомерно високи упования към вас
Ако имате „ другар “, който не ви подвига телефона, когато е ангажиран със фамилията или работата си, само че другояче ви се обажда постоянно, когато е в някаква потребност, то ясно е – употребява ви.

7. Този човек не поставя старания да ви опознае същински
Един от най-ясните знаци, че дадена връзка е застрашена, е когато познавате другия човек относително добре, само че той или тя не може даже да отговори на обикновени въпроси за вас като да вземем за пример къде сте учили или по какъв начин се споделя майка ви.

8. Той не се вслушва в действителност в това, което имате да кажете
В някои случаи да бъдеш изслушан значи доста повече от това просто да те оставят да приказваш. Това значи, че индивидът насреща ви приема насериозно и желае да ви предложи отговор, с цел да ви помогне. Това също значи, че този човек би могъл да ви се извини, когато е направил нещо неправилно.

9. Опитва се да ви „ купи “ с джунджурии
Дори най-вглъбеният в себе си, нарцистичен човек може да разбере, че няма да извършите нещо за нищо. Така че, с цел да ви държи на каишка, този човек може да ви дава неща, които не му костват доста, като похвали, карта за отстъпка за даден магазин, която по този начин или другояче не употребява, празни обещания или някакви не доста скъпи движимости като подарък.

10. Той не съумява да извърши обещанията си
Обещания, обещания. Те се обезсмислят, когато индивидът не ги извършва. Разбира се, в някои случаи непредвидени условия могат да попречат на всеки човек да извърши обещано заричане. Ако казусът е подобен, тогава този човек най-малко би трябвало да ви предизвести незабавно щом сходни условия станат явни, да постави всички старания да преодолее обстановката и откровено да се извини, че не е съумял да ви предложи нещо друго в подмяна.

11. Той се отнася към вас като към трофей, а не като към човек
Само тъй като ви сипе хвалебствия, не значи, че не ви употребява. Такива похвали може да са част от това, което той прави, с цел да ви заблуди, че си коства  да му вярвате. Това може да е да вземем за пример проява на неговата мощ и на вашата прелест. Например мъжете с трофейни съпруги непрестанно приказват за това какъв брой горещи са техните тела.

12. Те дават приоритет на други хора и неща и не ви поддържат, когато имате спор с различен човек
Разбира се, този човек може да работи доста подкрепящо при взаимоотношение очи в очи. Но може да бъде доста показателно какво прави този човек, когато би трябвало да избира сред вас и други хора или неща. Ако не вземе вашата страна и не ви поддържа при спор, той не е толкоз угрижен за вас, на какъвто се прави.

13. Той ви припомня или се пробва да ви наложи превъзходството си
Дори в случай че този човек е ваш началник, в случай че е по-опитен или на по-висока позиция в институционалната или социална подчиненост, това не значи, че той или тя би трябвало да ви припомня за това непрестанно.

14. Хвали се по какъв начин може да манипулира и употребява други хора
Ако даден човек се хвали с това, че е манипулатор, то можете да извършите смелото съмнение, че той се възползва и от вас.

15. Чувствате се като че ли сте употребявани
И най-после, от време на време мозъкът ви би трябвало да се синхронизира с инстинктите ви, с цел да разберете очевидното. Ако непрестанно се чувствате неоценени, командвани и/или подценявани от този човек, може би последователно ще осъзнаете, че той в действителност ви употребява.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР