Важно е да имаме силен и ефективен ЕС. Това се

...
Важно е да имаме силен и ефективен ЕС. Това се
Коментари Харесай

Румен Радев в елитна компания на европейски държавни глави

Важно е да имаме мощен и ефикасен Европейски Съюз. Това се споделя в послание на държавните глави на двадесет и една страни от групата, заяви БНР.

Българският държавен глава Румен Радев е измежду подателите на обръщението. Очаква се Европейски Съюз да е водач в прехода към стабилно развиване.

Посочва се, че Европейски Съюз продължава да е обединяване за мир. Декларацията е подкрепена от държавните глави на Словения, Австрия, Хърватия, Кипър, Чехия, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Германия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Малта, Полша, Португалия, Румъния, Словакия.

Основните правила на европейската интеграция са настоящи и през днешния ден. Това са свободата, равенството, зачитането на човешките права и върховенството на закона.

Посочва се, че европейците са изправени пред нови провокации. Отправя се апел за търсене на нови решения в разнообразни сфери.

Признава се, че за всяка страна ще е по-трудно да се оправи по настрана. Голямото преимущество на Европейски Съюз се състои в демокрацията и привличането на повече страни в обща полемика.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР