Важно е AI, който се вгражда в бизнеса, да достави

...
Важно е AI, който се вгражда в бизнеса, да достави
Коментари Харесай

Европа рискува със свръхрегулиране на AI, предупреди SAP


Важно е AI, който се вгражда в бизнеса, да достави верния резултат за чиновниците и обществото, а не толкоз регулацията (снимка: CC0 Public Domain)

Европа би трябвало да заобикаля регулирането на изкуствения разсъдък и вместо това да концентрира вниманието си върху резултатите от технологията, съобщи основният изпълнителен шеф на немския софтуерен колос SAP Кристиан Клайн в изявление за CNBC.

Кристиан Клайн, който заема най-високия пост в SAP от април 2020 година, сподели, че Европа рискува да изостане от Съединени американски щати и Китай, в случай че свръхрегулира бранша на изкуствения разсъдък. Въпреки че е значимо да се смекчат рисковете, свързани с AI, регулирането на технологията, до момента в който тя към момента е в начален етап, би било неправилно, счита Клайн.

По-малко контролиране

„ Много е значимо по какъв начин образоваме нашите логаритми, случаите на потребление на AI, които вграждаме в бизнеса на нашите клиенти – те би трябвало да доставят верния резултат за чиновниците, за обществото ”, сподели Клайн в предаването „ Squawk Box Europe ” на CNBC във вторник.

„ Ако регулирате технологиите единствено в Европа, по какъв начин могат нашите започващи компании тук в Европа да се конкурират с другите започващи компании в Китай, в Азия, в Съединени американски щати? ”, попита риторично Клайн. „ Особено за стартъп сцената в Европа е доста значимо да се мисли за резултата от технологията, само че не и да се контролира самата AI технология ”.

Вместо това предприятията се нуждаят от по-хармонизиран, паневропейски метод към належащи проблеми като енергийната рецесия и цифровата промяна – и по-малко контролиране като цяло, а не повече, счита Клайн.

Оптимални облаги

Коментарите на шефа на SAP пристигнаха, откакто в понеделник компанията регистрира големи облаги за третото тримесечие. Акциите на доставчика на програмен продукт скочиха с повече от 4% до рекордно високо равнище.

Софтуерният колос регистрира общи доходи от 8,5 милиарда евро (9,2 милиарда долара) за тримесечието, което е с 9% повече на годишна база, защото продажбите, свързани с облачни артикули, скочиха с 25%.

SAP увеличи вероятностите си за 2024 година за приходите от облак и програмен продукт, оперативната облага и свободния паричен поток. В последното десетилетие немската компания работи за преход към облачни калкулации. През 2016 година SAP закупи Concur, платформата за бизнес пътувания и разноски, залагайки, че софтуерът ще се реалокира в облака.

Съвсем неотдавна SAP трансформира AI в огромен фокус на тактиката си, защото се стреми да се нарежда за по-бърз напредък, откакто по-високите лихвени проценти и макроикономическите насрещни ветрове понижиха разноските за технологии и доведоха до съкращения в цялата промишленост. През януари SAP разгласи проект за преструктуриране, засягащ над 7% от световната работна мощ – или еквивалента на 8000 позиции.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР