Важна информация за всички шофьори - няма да има промяна

...
Важна информация за всички шофьори - няма да има промяна
Коментари Харесай

Очаква ли се промяна в цената на винетките през 2025 г.

Важна информация за всички водачи - няма да има смяна в цената на винетките през идната година. Това е проектът на Министерството на районното развиване. Очакването е годишната винетка да остане 87 лв.. Служебното държавно управление е внесло оферти за законови промени, които да разрешат водачите да бъдат глобявани и на база междинна скорост. Така би трябвало да се дисциплинират тези, които карат по разпоредбите само в регионите с камера за скорост, само че надвишават в останалите прави. Колкото до самите камери, те ще стават от ден на ден. Защото до края на годината тези на тол системата ще бъдат сертифицирани по този начин, че също да засичат скорост. Те са ситуирани по републиканските пътища и автомагистралите, като сега се сертифицират, осведоми Нова тв.

„ Нашият ангажимент е системата да бъде създадена и подготвена за правоприлагане за междинна скорост до края на 2024 година. Пак споделям, нейната подготвеност да започва засичане на междинна скорост и използването ще е допустима след законодателните промени ”, разяснява районният министър Виолета Коритарова.

Не всички стационарни камери на АПИ ще бъдат свързани със сървърите на КАТ.

„ Камерите все още, които ще наблюдават, са 330. Участъците ще бъдат избрани откакто бъдат сертифицирани камерите ”, изясни изпълнителният шеф на АПИ Йордан Вълчев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР