Важна информация фейсбук страницата на Майката Природа, ако видите неподвижен

...
Важна информация фейсбук страницата на Майката Природа, ако видите неподвижен
Коментари Харесай

Ако през студените месеци намерите мъртъв таралеж, не го погребвайте!

Важна информация фейсбук страницата на " Майката Природа ", в случай че видите имобилен таралеж през зимата:

Ако през студените месеци намерите " мъртъв " таралеж, не го погребвайте, не го изхвърляйте в кофа за отпадък... Никой не желае да види мъртво животно в двора си или на пътя, само че това може да е таралеж, който спи зимен сън в продължение от ноември до март.

Обикновено копаят дупки, с цел да останат в сигурност, само че имаме все по-малко зелени площи, шубраци или гори и става все по-трудно да намерят безвредно място, където да прекарат зимата в сън.

Някои могат да влязат в дворовете ви, търсейки сигурност и топлота, с цел да заспят зимен сън, някои са толкоз изтощени от търсенето, че в последна сметка заспиват на разнообразни странни места като крайпътни улици или тротоари.

Когато са в хибернация, сърдечната им периодичност и общото действие на тялото се забавят много, като метод за икономисване на сила, което може да обърка човек че таралежът е починал.

Във всеки случай, в случай че видите имобилен таралеж, уверете се, че е на безвредно и топло място и че може да издържи 5 месеца.

Ако намерите таралеж в двора си или някъде на улицата, направете дупка в картонена кутия и на изсъхнало, безвредно и безшумно място, с цел да може да прекара студените месеци там.

Таралежите са заплашен тип, изцяло безобидни са и доста значими в нашата екосистема. Ядат бръмбари, охлюви, жаби, гущери, змии, в това число отровни. Също по този начин унищожават миши гнезда. Не се опасяват нито от пчели, нито от оси. Таралежът може елементарно да унищожи гнездото на стършели и да изяде жителите му, игнорирайки ухапванията им. Учените от дълго време са забелязали имунитета на таралежите към мощни токсини, в това число ухапвания от усойници. Този феномен на антидот към момента не е прочут на учените.

Бъдете наясно, когато видите таралеж през студените месеци. Не ви коства нищо да помогнете на толкоз нежно животно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР