Важен аспект от дебата за TikTok се загуби, тъй като

...
Важен аспект от дебата за TikTok се загуби, тъй като
Коментари Харесай

Чък Тод: Голямата липсваща част от прибързания дебат на Конгреса за TikTok

Важен аспект от дебата за TikTok се загуби, защото Конгресът преглежда законодателство, което евентуално би принудило компанията майка на приложението, ByteDance, да продават TikTok или се сблъскват със възбрана от Съединени американски щати: неприкосновеността на персоналния живот на обществото.

За страдание, най-хубавият сюжет за това законодателство е, че данните на американския народ към момента ще бъдат налични за манипулиране и употребявани за логаритми с доста малко обществена визия за това по какъв начин работят.

Нека се върнем към това по какъв начин стигнахме до тук. Винаги съм малко нервозен, когато Конгресът премине от безучастие по нещо с години до ненадейно съвсем единогласие за няколко дни. Обикновено има намек за рецесия във въздуха, с цел да накара Конгреса да се движи толкоз бързо, колкото ненадейно наподобява, че се движи в TikTok.

Защо в този момент? Ясно е, че има опасения по отношение на евентуалния действен надзор на логаритъма на TikTok от страна на китайското държавно управление. Ка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР