Вагнер са притискали президентът на Беларус Александър Лукашенко, защото са

...
Вагнер са притискали президентът на Беларус Александър Лукашенко, защото са
Коментари Харесай

Лукашенко: Вагнеровци започнаха да ни притискат

Вагнер са притискали президентът на Беларус Александър Лукашенко, тъй като са желали да тръгнат против Варшава. Това е декларирал самият Лукашенко на президента на Русия Владимир Путин.

„ Може би не трябваше да го споделям, само че ще го кажа. Вагнеровците започнаха да ни притискат: „ Искаме против Запада. Разрешете ни. “ Казвам им, за какво ви е да тръгвате на Запад? „ Ами отидете на екскурзия във Варшава, в Жешув “, сподели беларуският президент на срещата с Путин. „ Държа ги в центъра, както се договорихме, Беларус не би желал да ги реалокира оттова, тъй като настроението им е неприятно. И би трябвало да отдадем дължимото, те знаят какво се случва към съюзната страна. Това го споделям по този начин, като щрих “.

По думите на Лукашенко даването на украински земи на Полша е недопустимо.

„ Отделянето на Западна Украйна, разчленяването на Украйна и прехвърлянето на земи на Полша са неприемливи. И в случай че западното население на Украйна има потребност от това, ние, несъмнено, ще ги подкрепим. Моля ви да обсъдите и помислите върху този въпрос. Естествено, бих желал да ни подкрепите в това отношение. Ако има такава поддръжка и Западна Украйна изиска тази помощ, ние, несъмнено, ще предоставим помощ и поддръжка на западното население в Украйна. Ако е по този начин, ние ще ги подкрепим по всевъзможен вероятен метод “, увери той.

Президентът на Беларус сподели и карта за прекачване на полски военни елементи до границите на съюзната страна. Лукашенко означи, че „ една от полските бригади в този момент се намира на 40 километра от Брест, друга е на към 100 километра от Гродно “, оповестяват беларуски медии.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР