Въглехидратите получават наистина лоша репутация – особено пастата – и

...
Въглехидратите получават наистина лоша репутация – особено пастата – и
Коментари Харесай

Всички правим грешка с пастата, която прави популярното ястие „лошо“ за вас, казва диетологът

Въглехидратите получават в действителност неприятна известност – изключително пастата – и това нормално е едно от първите неща, които хората изключват от диетата си, когато се пробвате да отслабнете.

Но водещ американски диетолог в този момент разкри, че вкусното ядене с паста в действителност не е неприятно за вас - значимо е методът, по който го ядете. Диетологът на StudyFinds Shyla Cadogan твърди, че целесъобразният размер на порцията е 2 унции (56,7 g) сурова паста на човек, което е еквивалентно на почти 1 чаша варена паста.

Една обща порция има към 200 калории, 40 грама въглехидрати, 6 грама протеин и 1 до 2 грама фибри. Тъй като пастата се състои най-вече от въглехидрати, хората са склонни да гледат на нея като на „ празни калории “, написа Кадоган, само че въглехидратите в действителност са „ пожеланият източник на сила “ за човешкото тяло.

Тъй като обаче хората нормално избират да ядат паста като главно ядене, а не като гарнитура, те евентуално ще ядат повече от целесъобразния размер на порция...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР