Вагит Алекперов се отказа предсрочно от правомощията си на ръководител

...
Вагит Алекперов се отказа предсрочно от правомощията си на ръководител
Коментари Харесай

Вагит Алекперов подаде оставка като шеф на Лукойл

Вагит Алекперов се отхвърли предварително от пълномощията си на началник на нефтената компания " Лукойл " и напуща съвета на шефовете, оповестява ТАСС.

Засега не е ясна повода за напускането му.

От компанията означават, че Алекперов не има надзорен пакет акции на " Лукойл ". Пряко като акционер той има единствено 3,12% от акциите, а също по този начин под негов надзор са още 5,43% от акциите без право на глас, които Алекперов има посредством фондове.
 Русия мъмри Лукойл: Производството на нефт може да се усили
Русия мъмри Лукойл: Производството на нефт може да се усили

Според Вагит Алекперов всички съветски компании работят на най-много

Алекперов осведоми през днешния ден компанията за решението си да се откаже от пълномощията на член на Съвета на шефовете, а и предварително да приключи пълномощията си на президента на " Лукойл ", пишат от компанията.

Вагит Алекперов напуща компанията след 29 години работа в нея. Той е определен за нейн президент и ръководител на Борда на шефовете през 1993 година Самата компания " Лукойл " е основана на 5 април същата година.

Той беше глобен след началото на войната в Украйна от страни като Англия и Австралия. Активите му в страните бяха замразени, а също му бе наложена възбрана за пътешестване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР