В знак на протест служители на ДАИ-Пловдив върнаха няколко курсисти,

...
В знак на протест служители на ДАИ-Пловдив върнаха няколко курсисти,
Коментари Харесай

ДАИ-Пловдив на протест – връщат курсисти, дошли на изпит, и отказват да вършат част от работата си

В знак на митинг чиновници на ДАИ-Пловдив върнаха няколко курсисти, пристигнали да положат теоритичен изпит. Работещите в Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ отхвърлиха да изпълнят работните си отговорности, като с това обявиха настояването си да им бъдат обезпечени съответно финансово заплащане и условия на труд. 
Прочетете още
Трима жители бяха върнати, като им бе обяснено, че ще им бъде планувана друга дата, за която няма да се заплаща в допълнение. " Това е цялостна загуба на време ", разяснява Николай - един от върнатите жители. Други демонстрираха схващане, като разясниха, че сходни дейности са " естествени за България ". 

Както медията ни към този момент ви осведоми, от през днешния ден стартираха ефикасните протестни дейности на чиновници в ИА „ АА “, които се организират в границите на цялата страна. Работещи няма да спрат работа, само че ще правят действия в понижен размер, според Арбитражното решение.

„ Вече от близо две години не са ни вдигани заплатите. Провеждали сме диалози с управлението на организацията, получили сме обещания, само че тези обещания не бяха изпълнени ”. Това съобщи пред TrafficNews Стойчо Стойчев - контрольор в Автомобилна администрация Пловдив и член на протестния комитет на синдикалната организация.

Стачкуващите чиновници обясниха, че желаят заплатите им да бъдат изравнени с тези на всички чиновници, с които имат идентични трудови обвързване. В бранша към момента има дисбаланс и някои чиновници са по-добре заплатени. Те настояват и за назначение на най-малко още 200 инспектори за пътен надзор, чиновници за административно обслужване и такива с юридическо обучение. Осигуряване на качествено работно и униформено облекло и възстановяване на изискванията на труд са други претенции.



В момента има разминаване в границите на към 400-500 лева сред двама чиновници, които правят една и съща работа, допълват служащите. Тяхното предпочитание е изцяло нарастване на възнаграждението им с към 30%.

„ Това е проблеми и сътрудниците, които работят от 20 години, се сблъскват с него още през цялото време. От две години ние водим битка. Ще организираме стачки до извършване на нашите претенции ”, безапелационен в Стойчев.

Служители ДАИ-Пловдив показаха недоволство, че заплатите им не доближават с цел да покрият естествен стандарт на живот. Някои даже ги сравнявиха с тези на хигиенист. 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР