В зимния курорт Шладминг, в чиято ски зона общата дължина

...
В зимния курорт Шладминг, в чиято ски зона общата дължина
Коментари Харесай

Австрия ни показа лъжите на „зелените“

В зимния курорт Шладминг, в чиято ски зона общата дължина на пистите е 123 км (всички минават през иглолистни гори) и има построени 44 лифта и влека, България съобщи европредседателството на Австрия в петък.

Бившото миньорско градче към този момент е измежду най-известните ски дестинации в света. Ски зоната се намира на надморска височина от единствено 1800 метра. Тя е част от по-голям комплекс в Алпите – “Четири планини ”, който е с писти от 850 км.

Там министър председателят Бойко Борисов, австрийският канцлер Себастиа Курц и президентът на Европейския съвет Доналд Туск се повозиха на един от многото кабинкови лифтове.

За съпоставяне в най-хубавия ски курорт в България – Банско, станал прочут като Зимната столица на Балканите, към този момент поредна година не може да стартира построяването на втора кабинкова линия. А ски зона “Банско ” не се разграничава като дадености от Шадлинг, даже е по-високо – пистите стигат над 2500 метра над морското ниво.

Въпреки това нейното развиване се стопира посредством операциите на “зелените ” неправителствени организации в България. Според тях по света няма страна, която да разреши развиване на зимна инфраструктура в красива планина като Пирин.
“Еколозите ” лъжат, че няма по какъв начин зимният туризъм над Банско да напредва, без да се унищожи неповторимата природа на Националния парк. Не можело нови писти да се построяват в ски зоната, тъй като била ниско, което не е правилно.
Но образецът с Шладминг за следващ път демонстрира, че “зелените ” мамят. А на всички места природата може да се опазва, до момента в който се развива зимен туризъм.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР