В землището на село Катуница, община Садово, река Чая скъса

...
В землището на село Катуница, община Садово, река Чая скъса
Коментари Харесай

Край село Катуница вече е страшно! Река Чая скъса диги, заля всичко

В землището на село Катуница, община Садово, река Чая скъса още веднъж дигата и заля над 400 декара земеделска земя. Това сподели кметът на селото Красимир Юруков.

Той посочи, че са разрушени към 60 метра от нея на към 300 метра след мястото, където бе скъсана в края на юни. От " Напоителни системи ", чиято отговорност е оборудването, незабавно са почнали подсилване на мястото, само че коритото е непочистено от наноси и шубраци и заплахата при всеки дъжд си остава, добави кметът на селото.

Коритото на реката е под юрисдикцията на Басейнова дирекция, чиито експерти, по думите на Юруков, и през днешния ден са създали следващия протокол за случилото се. Наводнените ниви са същите, залети при предходното наводняване, добави кметът. Собствениците на по-голямата част от тях се съумели да ги презасадят с нови култури, които още веднъж обаче са унищожени, сподели той.

Красимир Юруков добави, че през цялата нощ е поддържал връзка за обстановката в Родопите с сътрудниците си от Смолян, Чепеларе и Лъки, защото река Чая се цялостни от планинските реки Чепеларска и Манастирска. Според него високата вълна, разрушила дигата, е пристигнала в Катуница сред 6 и 7.30 часа сутринта.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР