В зеления чай може да се крие разковничето за предотвратяване

...
В зеления чай може да се крие разковничето за предотвратяване
Коментари Харесай

Зеленият чай предпазва от инфаркт и инсулт

В зеления чай може да се крие разковничето за попречване на инфаркта и инсулта, демонстрира изследване, финансирано от Британската фондация за битка със сърдечносъдовите болести, написа в. "Мирър ".
Учените от Ланкастърския университет и от Университета на Лийдс откриха, че съставна част в зеления чай разгражда плаката, която се натрупва в алените кръвни телца и запушва артериите.
Съставката, наречена епигалокатехин-3-галат (EGCG), се свързва с протеин, наименуван апоА-1, като разрушава плаката на по-малки, разградими молекули, които по-трудно могат да увредят кръвните телца. Екипът работи върху създаването на способ, посредством който епигалокатехин-3-галат да може да се употребява, без да се постанова хората да пият големи количества зелен чай.
"Откритията, които направихме на този стадий от проучването, са доста окуражаващи ", споделиха учените. "Сега би трябвало да използван най-подходящите технологии, с цел да можем да извлечем молекулата на EGCG от зеления чай и да я превърнем в работещ инструмент за битката против инсулта и инфаркта ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР