В заседателната зала на Община Пещера беше проведена информационна среща

...
В заседателната зала на Община Пещера беше проведена информационна среща
Коментари Харесай

Община Пещера проведе обучение за прием на проектни предложения към Общинския фонд за подкрепа на местни инициативи

В заседателната зала на Община Пещера беше извършена осведомителна среща по оповестената със заповед на кмета на Община Пещера процедура за банкет на планови оферти за даване на финансова поддръжка от Общински фонд за поддръжка на локални начинания.

През 2022 година Общинският фонд ще поддържа планови оферти на претенденти, които реализират активността си на територията на община Пещера в предпочитана област „ Общностни нововъведения за възстановяване на средата и качеството на живот “.

Предоставянето на финансова поддръжка е обезпечен базов фонд при осъществяването на локални начинания на общността, в търсене на благоприятни условия за активизиране на спомагателни средства за реализацията им и генериране на нови общностни хрумвания за възстановяване на виталната среда.

Сред главните цели на процедурата са: обезпечаване на условия за интензивно гражданско присъединяване в благоустрояване и поддръжка на зелени площи - общинска собственост; поощряване развиването на локалните начинания и доброволчество, както и повишение качеството на живот, стимулиране на гражданската интензивност, водене на здравословен метод на живот и обществено другарство.

Присъстващите евентуални бенефициенти – представители на неправителствени организации, регистрирани по ЗЮЛНЦ в социална изгода, читалища, сдружения на притежателите по ЗУЕС и просветителни институции бяха осведомени с опциите за кандидатстване по процедурата, критериите за оценка на плановите оферти, метода на осъществяване и отчитането им.

Крайният период за кандидатстване е 27.06.2022 г.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР