В западните удари по Сирия освен изстреляни от кораби ракети

...
В западните удари по Сирия освен изстреляни от кораби ракети
Коментари Харесай

Бомбардировачът Б-1 и Торнадо са нанесли ударите срещу Асад

В западните удари по Сирия с изключение на изстреляни от кораби ракети са взели участие и самолети, оповестява телевизия „ Фокс “.

Става дума за американския стратегически бомбардировач Б-1 и английския изтребител Торнадо.

Според телевизия "Ал Маядин " западните бойни самолети са изхвърчали от базата на водената от Съединени американски щати коалиция в Ел Удейд в Катар.

Си Ен Ен, цитирайки военни източници, заяви, че при ударите е употребен минимум един транспортен съд в Червено море, както и бомбардировачи Б-1.

Според други представители на американската администрация в ударите са употребявани разнообразни типове муниции, в това число крилати ракети "Томахок ".

Според сирийски военни източници са били прехванати 20 ракети, които били изстреляни по региона на Касва южно от Дамаск, съобщи ДПА.



Сирийската държавна организация САНА съобщи, че сирийската противовъздушна защита е прехванала всички ракети, изстреляни по цели в провинция Хомс.

Летището на Дамаск не е било измежду задачите на западните удари. Телевизия "Ал Джазира " заяви, че западните въздушни удари по Сирия са били ориентирани по военното летище Мезза в предградие на Дамаск и база на Противовъздушна отбрана в региона на планината Касюн, както и по 41-а бригада на силите за особено предопределение и 105-а бригада на Републиканската армия. Според малкия екран са ударени общо девет цели в Дамаск, негови покрайнини и други региони на Сирия.

В огромна част от столицата няма ток.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР