В западната част на община Карлово е обявено частично бедствено

...
В западната част на община Карлово е обявено частично бедствено
Коментари Харесай

Отново частично бедствено положение в Карловско, наводнени са пет села

В западната част на община Карлово е оповестено отчасти бедствено състояние поради наводнени къщи в селата Розино, Слатина, Столетово, Богдан, Каравелово.  Това заяви кметът на община Карлово Емил Кабаиванов, представен от Радио Пловдив.
 
Заради изобилните дъждове има скъсана дига на река Стряма, евакуирани са седем души, запушен е мост. Затруднено е придвижването по Подбалканския път.
 
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов посочи каква е територията на бедствието: " От село Розино, Слатина, Столетово, Богдан, Каравелово, река Стряма е доста буйна поради изобилния дъжд, който е паднал рано тази заран и продължава, което е тревожното. Има скъсана дига, има наводнени къщи. Евакуирали сме седем индивида благодарение на противопожарната работа и да се опитаме да отпушим един мост, който е запушен от неподвижен материал-дървета, които реката е влачила. Поискал съм помощ от военните, тъй като единствено с наша техника не можем да се оправим, а река Стряма се ръководи от " Напоителни системи ", тъй като те дават отговор за сигурността на речното корито ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР