В Западна Европа всяка седмица има подобен тип нападения, като

...
В Западна Европа всяка седмица има подобен тип нападения, като
Коментари Харесай

Владимир Чуков: Всяка седмица има нападения като това във Франция

В Западна Европа всяка седмица има сходен вид набези, като това във Франция от събота – да вземем за пример във Англия, изключително в Швеция, само че не чуваме за тях, тъй като „ медиите не ги пускат ”, счита арабистът Владимир Чуков, който приказва пред bTV.

„ Буквално всяка седмица има сходни произшествия, само че представете си, в случай че всеки ден ни занимават с сходни офанзиви, каква би била реакцията на обществото ”, добави той.

По думите му противодействието на този вид тероризъм е доста скъпо – да вземем за пример за следенето единствено на един обвинен са нужни 36 щатни полицейски сътрудници. Именно по тази причина и Белгия отпуснала още 600 млн. евро за полицията си.

„ Имаше пагубен атентат в Индонезия, както и в Афганистан. „ Амак ” пое отговорността единствено 24 часа след атентатите – а в сходни атентати до момента срокът беше 2 – 3 дни.

Според ДПА на 2 и 3 май е имало необятна интервенция на управляващите в 8 страни от антитерористичната коалиция, включително и в България. Била е против „ Амак ” –иззети са сървъри, компютри.

Този човек (атентаторът от Париж) е 21-годишен, в Индонезия са 2 деца… Какво ни се демонстрира: „ Вие вършиме интервенция в 8 страни, ние отговаряме с удари в 3 страни ”, разяснява Чуков.  

„ Преди седмица бяха хванати петима високопоставени помощници на водача на „ Ислямска страна ” Абу Бакр ал Багдади, примката към който се стяга. Агонията ще се проточи, до момента в който бъде хванат и премахнат Ал Багдади. Останали са анклави от „ Ислямска страна ”, даже се приказва за нова столица – Хаджин. Има и преструктуриране на ИД, преди имаше 34 вилаета, а в този момент са 6 – 7. Едно от които обаче е Европа. ”, сподели още Чуков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР