В залата на СК Ялта“ бяха посрещнати спортистите на Тежкоатлетически

...
В залата на СК Ялта“ бяха посрещнати спортистите на Тежкоатлетически
Коментари Харесай

Русе посрещна медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести

В залата на Семеен кодекс „ Ялта “ бяха посрещнати спортистите на Тежкоатлетически клуб „ Русе “, завърнали се от Европейското състезание по повдигане на тежести, което се организира преди дни в София. Ангел Русев, Джан Зарков, Надежда – Мей Нгуен и техните треньори Кръстина и Радослав Атанасови бяха отличени за триумфите си на спортния конгрес, включващи един златен и два бронзови медала, както и за отличното показване на Рени Русева. На събитието участва и заместник-кметът на Русе Енчо Енчев.

„ Горди сме, че прославяте нашия град освен в рамките на страната, само че и отвън нея. Община Русе е признателна за професионалния труд както на спортните ни очаквания, по този начин и на техните треньори, които ги направляват във всяка стъпка към славата “, сподели заместник-кметът. Той благодари и на ръководителя на Управителния съвет на ТСК „ Русе “ проф. доктор Кирил Панайотов, дм, за грижата към спортния клуб и изискванията, които основава, с цел да могат спортистите да се развиват по най-хубавия вероятен метод.

Уважение към русенските тежкоатлети показаха персонално и заместник-областният шеф Георги Георгиев, началникът на РУО-Русе доктор Росица Георгиева, шефът на Ученическата спортна школа Мая Петрова, шефът на Спортното учебно заведение „ Майор А. Узунов “ Евгени Недев, както и представители на локалната и държавната власт.

Припомняме, че на Европейското състезание по повдигане на тежести Ангел Русев завоюва своята четвърта поредна шампионска купа. Макар и с болки в рамото, русенецът не се отхвърли и победи с общо дуел от 244 кг.

Джан Зарков завоюва своя бронзов орден с дуел от 235 кг - 102 в изхвърлянето и 133 в изтласкването.

Надежда – Мей Нгуен също завоюва бронз на старта на Европейското състезание в София. Младата тежкоатлетка от ТСК „ Русе “ се състезава в категорията до 45 кг. Нейната съотборничка Рени Русева също се показа почтено в група В на категория до 49 кг. Тя записа сполучлив опит на 60 кг в изхвърлянето и 80 кг на изтласкване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР