В зала УСЕТ“ на Югозападния университет се състояха две премиерни

...
В зала УСЕТ“ на Югозападния университет се състояха две премиерни
Коментари Харесай

Възпитаничка на ЮЗУ представи дебютния си късометражен филм

В зала „ УСЕТ “ на Югозападния университет се състояха две премиерни за Благоевград прожекции на късометражния игрален филм „ Party Bus “. Сценарист и режисьор е Диляна Данева, която е възпитаничка на университета. Събитието бе проведено от катедра „ Телевизионно, театрално и киноизкуство “ към Факултета по изкуствата на Югозападния университет „ Неофит Рилски “ и платформата за културен спор „ Отворена публика “.

Специално за прожекциите дойде и част от главния креативен екип на кино лентата – Диляна Данева, основният оператор Светослав Миков, Григор Банков, който е един от продуцентите на кино лентата, актьорите Асен Караниколов, Ралица Туджаро, Зорница Спирова и най-малката актриса в екипа – 9-годишната Любов Иванова. Гостите описаха забавни елементи за процеса на работа, за компликациите и провокациите, с които са се сблъскали по време на реализацията на кино лентата, за решенията на непредвидени проблеми, които са намерили и за невероятните и мощни другарства, които се основават в креативния развой.

В откровената и прочувствена полемика след прожекциите се включиха преподаватели, докторанти, сегашни и някогашни студенти от Югозападния университет, представители на локални медии, както и жители и посетители на града. И защото главната тематика беше „ Как се прави дебют в изкуството? “, с изключение на положителни хрумвания, гений и храброст, всички се сплотиха към мнението, че положителният резултат би бил неосъществим без доверието сред хората от екипа и златното предписание: „ Един за всички и всички за един “.

В края на събитието Диляна Данева показа, че пътуването до Благоевград и гостуването в Югозападния университет е било прочувствено и вдъхновяващо за целия екип на кино лентата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР