В забързаното ежедневие постоянно отлагаме важните дейности. След тежкия работен

...
В забързаното ежедневие постоянно отлагаме важните дейности. След тежкия работен
Коментари Харесай

Защо никога не трябва да си лягаме с мокра коса

В забързаното всекидневие непрекъснато отлагаме значимите действия. След тежкия работен ден копнеем само да си вземем душ или да се  отпуснем в релаксираща вана. Това е проблем най-много за дамите, тъй като късното къпане допуска лягане с мокра коса. Трихолозите са на мнение, че това би трябвало да се заобикаля. 
Първо, съгласно трихолозите (специалисти, занимаващи се с проблемите на скалпа и косата) мокрите кичури са най-податливи на разнообразни типове увреждания. Те се разтягат, заплитат се и се накъсват . Ето за какво някои специалисти поучават даже да не сресвате косата си незабавно след измиване. В допълнение, този табиет способства за обостряне на разнообразни кожни болести, да вземем за пример, появяването на пърхот, сърбеж и раздразнение.
На второ място, съгласно специалисти би трябвало да се съобразим и с още един факт - възглавницата основава удобни условия за размножаване на всевъзможни бактерии и акари.  Британски учени са открили, че след 2 години приложимост във всяка възглавница има повече от 1/3 акари и техните отпадъчни артикули. Тези микроорганизми най-вече обичат топлата и влажна среда. Поради тази причина мократа коса единствено може да способства за размножаването им. Сърбеж, дерматит, алергични реакции, в множеството случаи изискуем всичко това точно на акарите.
Третата причина да заобикаляме лягането с мокра коса е изказванието на лекарите, че това може да провокира главоболие . Особено в случай че спим  на отворен прозорец. Хладният въздух в комбиниране с влажния скалп предизвика конвулсия на съдовете и в следствие се нарушава кръвообращението. Това от своя страна предизвиква липса на О2, за която тялото ни ни дава информация посредством болежка. Освен това спането с мокра коса може да докара до болки в гърлото, ушите и синусите.
Какво е решението?
Ако въпреки всичко не разполагате с време да изсушите косата си преди лягане, специалистите са безапелационни, че увиването на кърпа около главата само ще утежни казуса. Тъй като кърпата поема непотребната вода от косата, се получава резултат на леден компрес.
Следователно, косата ви няма да изсъхне по-бързо и това ще докара само до още по-добри условия за размножаване на акарите. 
В случая е най-добре да отделите минута-две и да изсушите косата със сешоар. Но в случай че не разполагате с задоволително време за тази процедура, тогава по-добрият вид е да отложите измиването на косата за сутринта.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР