В югозападните райони ще продължи да вали, на места валежите

...
В югозападните райони ще продължи да вали, на места валежите
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 8 юни

В югозападните региони ще продължи да вали, тук-там преваляванията ще са значителни. Ще е съвсем безшумно. Днес още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, на повече места и по-интензивни - след обяд. Има условия за градушки. Без превалявания ще остане в крайните югоизточни региони. Ще духа най-вече сдържан север-североизточен вятър. Това заяви за Агенция " Фокус " Виктория Клещанова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Вечерта в множеството региони преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра. Максималните температури ще са сред 22° и 27°. Атмосферното налягане едва ще се намали и ще се приближи до междинното за месец юни.
Над Черноморието в утринните часове ще доминира слънчево време. Още преди обяд над северното крайбрежие ще стартира да се развива купесто-дъждовна облачност и до вечерта на доста места ще превали и прегърми. По южното Черноморие ще остане без превалявания. Ще духа слаб до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-23°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 Седмична прогноза за времето за 7-13 юни Седмична прогноза за времето за 7-13 юни
Началото на новата седмица ще бъде белязано с утежняване на времето.  В понеделник и вторник над цялата страна ще има забележителна о...
Над планините облачността ще е забележителна, към и след обяд - купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра - към 10°.
И през идващия тридневен интервал въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Главно в следобедните часове и до среднощ ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, в сряда - тук-там, основно в Източна България и планинските региони, а в четвъртък и петък - в доста региони из цялата страна. Локалните интензивни превалявания ще са съпроводени с гръмотевични стихии, по време на които вятърът ще се усилва и ще бъде с променлива посока. Има условия за градушки. Отслабване и затихване на явленията ще има след среднощ, когато ще бъде съвсем безшумно, ще се обяснява, а с повече слънчеви часове, основно заран, ще е при започване на интервала. Дневните температури ще са най-вече сред 24° и 29°, малко по-ниски в петък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР