В японското правителство отскоро има ново попълнение - министър, който

...
В японското правителство отскоро има ново попълнение - министър, който
Коментари Харесай

Японският министър по киберсигурността: Никога не съм ползвал компютър

В японското държавно управление неотдавна има ново попълнение - министър, който ще дава отговор за организацията на Олимпийските игри в Токио през 2020 година Един от главните ресори на Йошитака Сакурада ще бъде и киберсигурността по време на Олимпиадата. В тази връзка обаче той направи едно шокиращо изказване - в никакъв случай през живота си не е употребил компютър , написа The Guardian.

68-годишният Сакурада от доста години е член на японския парламент, само че до момента не е бил министър. По време на съвещание на парламентарна комисия той бе запитан от политик от опозицията дали е компютърно образован. " Никога не съм употребявал компютър. Давам дилемите, свързани с него, на сътрудниците и секретарките си ", изуми с отговора Сакурада.

Когато последвал разумния въпрос по какъв начин човек без обикновени компютърни умения може да дава отговор за киберсигурността, Сакурада отвърнал, че няма да има проблем.

Освен това бил надълбоко комплициран от запитването дали USB устройства се употребяват в японските нуклеарни уреди. Сакурада не даде отговор и какви ограничения ще бъдат подхванати, с цел да се предотвратят хакерски атаки против нуклеарните централи.

Новият министър не бе изключително наясно и по какъв начин върви организацията на Олимпиадата и разчиташе на своите съветници за отговорите. Затова не е изключено столът му скоро да изстине, разясняват медии.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР