В Япония започнаха първи клинични изпитания на лечение на онкологични

...
В Япония започнаха първи клинични изпитания на лечение на онкологични
Коментари Харесай

Япония започна клинични тестове на терапия срещу рак с вид стволови клетки

В Япония започнаха първи клинични тествания на лекуване на онкологични болести с кафези, основани от индуцирани стволови кафези iPS, заяви ТАСС, като цитира информация на организация Киодо.

Тестовете се организират от експертите от университета Чиба и института по естествени науки Рикен. В опита вземат участие 10 пациенти, на които в границите на две години ще бъдат присадени кафези, основани от iPS кафези. Първата интервенция на пациент към този момент е осъществена предходната седмица и положението му се дефинира като задоволително, предава Българска телеграфна агенция.

Миналата седмица бе обявено, че в Япония се прави и клинично тестване за присаждане на сходни кафези за лекуване на пигментен ретини.

През 2012 година японският академик Шиня Яманака получи Нобелова премия за физиология и медицина за проучвания в региона на стволовите кафези. След това ползата на японското държавно управление и на обществото в тази сфера доста се усили.

Регенеративната медицина бе оповестена за предпочитано направление в развиването на науката. Клетките iPS при несъмнено химическо влияние могат да възстановят кафези от всевъзможен тип, което на доктрина разрешава основаването на тъкани за разнообразни органи. Според значително експерти присаждането на такива кафези би могло да лекува и злокачествени болести.

Японското здравно министерство към този момент е издавало позволения за лекуване на гръбначни контузии и очни болести с iPS-клетки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР