В Ямбол тази вечер започва двудневният фестивал за улични изкуства

...
В Ямбол тази вечер започва двудневният фестивал за улични изкуства
Коментари Харесай

Започва двудневен фестивал на уличните изкуства в Ямбол

В Ямбол довечера стартира двудневният фестивал за улични изкуства „ 6Fest “.

Улиците на града ще бъдат оживени от циркови номера, куклен спектакъл, огнено шоу, спектакъл на сенките, клоуни, жонгльори и актьори на кокили. Фестивалът се организира за единадесети път в страната, само че градът за първи път ще е негов хазаин.

Всички спектакли са с " вход свободен " по случай идния на 13 юни Ден на Ямбол, оповестиха от Общината. Фестивалът ще бъде открит със спектакъла на Fireter - " Скритият спектакъл ", който съчетава игра на кокили, марионетки и актуален цирк.

Представлението включва също жонглиране с бухалки и куб, голям обръч, клоунада и въздушни номера. След спектакъла е проведена циркова работилница за дребни и пораснали деца на площадното пространство до Регионалната библиотека „ Георги Раковски “.

Във втория ден уличният фестивал продължава в градския парк с “Голямото жабешко странствуване ” на Пътуващ спектакъл " Скрин " от 10:30 часа. По-късно вечерта е и кулминационната точка на фестивала –карнавално-танцов церемониал от парка до централната градска част.

Карнавалното шествие ще се предвожда от 10-метров змей и голяма топка, направлявана от актьори на кокили. Ще вземат участие също клоуни, мимове, танцьори, поканени са и жителите и гостите на града. Фестивалът ще завърши с цирков театър пред Библиотеката.

„ 6Fest “ е първият у нас мултижанров фестивал за улични изкуства. Създаден е през 2017 година и е гостувал в редица градове. През 2019 година фестивалът бе част от формалната стратегия на Пловдив като Европейска столица на културата, напомнят уредниците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР