В Windows 11 ще бъдат въведени по-сериозни изисквания към хардуера,

...
В Windows 11 ще бъдат въведени по-сериозни изисквания към хардуера,
Коментари Харесай

С Windows 11 24H2 идват нови ограничения за съвместимия хардуер

В Windows 11 ще бъдат въведени по-сериозни условия към хардуера, на който можем да инсталираме и работим с операционната система. Следващият огромен ъпгрейд на хоризонта ще бъде употребен от Microsoft, с цел да уточни съвместимостта на платформата с по-стари съставни елементи.

Решението следва политиката за систематични условия, показана през 2021 година

Предстоящият Windows 11 24H2 ще постави завършек на поддръжката за редица по-стари процесори. Вече сме говорили за имплементацията на ограничаване, което изисква от процесорите поддръжка за инструкцията POPCNT. Ако те не разполагат с нея, операционната система не може да зареди.

Във версия 26063 на Windows 11 Preview e намерено ново ограничаване

В тази версия към този момент се изисква процесорът да поддържа SSE4.2 указания.

SSE4 е уголемен набор от указания от вид SIMD (единична директива, голям брой данни), въведен от Intel през 2006 година с процесорите Penryn (Core 2). Първоначалният уголемен набор SSE4.1 включваше 47 нови указания. Последва втори поднабор от указания (SSE4.2), който беше внедрен за първи път в основани на Nehalem процесори, пуснати през 2008 година

Инструкциите SSE4.2 са предопределени да правят търсене и съпоставяне на знаци на два операнда от 16 байта едновременно. Това форсира анализирането на XML документи, форсира CRC32 изчислението за избрани протоколи за транспорт на данни и доста други. Всеки процесор от вид x86, създаден след 2008 година, би трябвало да включва поддръжка за указания SSE4.2. Процесорите, пуснати преди първата генерация на Intel Core i5 и i7, не го вършат.

Можем да установим ограничаването посредством „ BlockedBYSSE4.2 “ цената при рестриктивните мерки за съгласуемост, съхранявани в систематичния указател на Windows.

Вече има консуматори, които са пробвали да конфигурират операционната система на компютри с по-стари процесори. Те удостоверяват, че въпросната версия не работи, в случай че се употребява процесор без поддръжка за SSE4.2.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР