В утрешния брой на вестник Марица очаквайте тези и много

...
В утрешния брой на вестник Марица очаквайте тези и много
Коментари Харесай

Четете в Марица: Парламент без стабилно мнозинство  не се ...

В утрешния брой на вестник " Марица " очаквайте тези и доста други забавни авторски тематики и разработки:
Бърза писта за сигналите на жители до Общината  
Община Пловдив вкарва нов режим за отработване на сигналите на жители, с цел да се подсигурява по-бърза и съответна реакция. Създават се екипи за инспекция, с цел да се понижи времето за съответни дейности по всеки случай. Ще се ускори координацията сред чиновниците от Общинския инспекторат и съответното районно кметство, където е подаден сигналът. Целта е по-бързо да се реагира на зародилите нередности. 
Пешеходци лавират сред багери и рейсове на автогара „ Родопи ”   
Пълна лудница царува към автогара „ Родопи ”, където сега кипи офанзивата по строителство на пробива под жп ареала. Пешеходците  се провират сред рейсовете, багерите и камионите, въпреки че, преди да  разкопаят пътното платно на ул. „ Димитър Талев ” и да затворят региона, строителите сложиха заграждения и оформиха коридори за  безопасно прекосяване на хората.  

Достъпът на коли до автогарата е неразрешен по ул. „ Кукуш ”, 

където може да се влезе единствено на паркинга на „ Била ”, и откъм ул. „ Димитър Талев ”, съвсем незабавно след бензиностанцията. Паркингът на автогара „ Родопи ” се смалил с една трета.
Конфискуват колата за противозаконен боклук
Да бъдат иззети краткотрайно колите на всички, които транспортират и изхвърлят нелегално боклуци. Това предложиха общински кметове по време на среща с прокурорски и полицейски шефове в Пловдив при обсъждане на тематиката за нерегламентираните сметища. Според тях това е наболял проблем в цялата област и макар ограниченията, които се подхващат, образуването на такива сметища продължава. 

Основна тематика на диалог на срещата бяха престъпността и водачите, които сядат друсани и пияни зад кормилото. Директорът на ОДМВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов уточни, че единствено в границите на две денонощия има формирани 15 бързи производства против друсани и пияни водачи.
Ремонтът на Музикалното се отсрочва най-малко до лятото
Ремонтът на Националното учебно заведение за музикално и танцово изкуство „ Добрин Петков ” в Пловдив се отсрочва най-рано за идващото лято. Това стана ясно, откакто се оказа, че нито една компания не е подала оферта за оповестената социална поръчка. Тя предвиждаше да се усили материалната база на учебното заведение и да бъдат разкрити още репетиционни и кабинети. Прогнозната цена бе 830 000 лева

Приложение Имоти 
32 000 жилища в Пловдив стоят необитаеми
" В Пловдив има близо 32 хиляди празни жилища, които са към този момент издигнати, само че стоят под ключ. Една бърза сметка демонстрира, че това е междинен по величина град, „ прибавен “ към към този момент съществуващия Пловдив, а той стои празен, само че с територия, която е към този момент построена ", сигнализира арх. Антоанета Топалова, която е експерт по градоустройство. 

В София броя на необитаемите жилища е над 200 000 и тази цифра също пораства поради продължаващото строителство, което става все по-интензивно.

Еколози и ландшафтни архитекти са обезпокоени: „ Ако всички тези жилища бъдат обитаеми, това съществено ще усили трафика в града. А размерите на задаващата се екобомба не могат да се плануват “.
Регион Пловдив посреща зимата с ремонтирана пътна мрежа
Активни ремонтни действия с екипи и техника, ситуирани на няколко трасета по едно и също време. Такова е всекидневието на пътностроителната компания „ Европейски пътища “, която е главният реализатор на настоящите поправки на пътната мрежа в област Пловдив. Въпреки отрицателните условия, от „ Европейски пътища “ съумяха да осъществят качествено и в период всички предоставени поправки на пътища в региона.  

Напълно приключени са към този момент последните два стадия на Околовръстния път - от Пещерско до Коматевско шосе и правата сред Пазарджишко и Пещерско шосе. 
Румен Йончев, „ Български напредък “: Парламент без устойчиво болшинство  не се занимава с Изборен кодекс и бюджет
Нашата позиция беше ясно изразена  - парламент, който не може да излъчи устойчиво ръководство, няма право да пипа Изборния кодекс в каквото и да е отношение. Когато едно Народно заседание има неразбираема вероятност за живот, то не може да приема закони, които ще възпроизвеждат идващото такова. А за хартиената бюлетина - ние сме твърдо срещу връщането й. Това съобщи за „ Марица “ Румен Йончев, ръководител на ЗНС, част от коалиция „ Български напредък “. 

Президентът Радев подхожда градивно в комплицираната политическа обстановка, само че не и огромните партии. Спорът към изборния развой взриви нежния мир в това Народно заседание. Не може да има ефикасен бюджет без болшинство, което да се ангажира с него, и кабинет, който да го извършва, сподели още Йончев. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР