В утрешния брой на вестник Марица можете да прочетете тези

...
В утрешния брой на вестник Марица можете да прочетете тези
Коментари Харесай

Четете в Марица - Ако Борисов е Меси, Габровски трябва да ...

В утрешния брой на вестник " Марица " можете да прочетете тези и доста други забавни авторски тематики, изявленията и разработки. Очаквайте ни!

45 минути в час пик от Панаира до " Кючук Париж "

Близо час е нужен на пловдивските водачи, в случай че желаят да минат с колата си от единия завършек на града до другия. Заради продължаващите поправки в центъра и кварталите спънатият трафик през последните дни се трансформира в същински пъкъл.

Експеримент, изработен от „ Марица “, сподели, че в час пик напредването от кръговото на Панаира до „ Кючук Париж “ лишава цели 45 минути. Тапите по трасето, което е 4,5 километра, следват една след друга, а съвсем на всяко по-голямо кръстовище в центъра напиращите коли би трябвало да изчакват най-малко два-три цикъла на светофара, с цел да преминат. Така междинното време за напредване става 10 минути на километър, или 100 метра за минута.

Защо се стига до гигантските тапи и тапи, какво желаят пострадалите и какво споделя властта - в тематиката на " Марица " на две страници в утрешния брой на " Марица ".

Бившият министър на образованието и сегашен народен представител от ГЕРБ Красимир Вълчев в диалог с журналиста Ивайло Йолчев за политическата обстановка: Ако Борисов е Меси, Габровски би трябвало да е най-малко Гави

Професор Габровски има пълна свобода да избира министрите си

Един експертен кабинет би трябвало да има най-малко две години небосвод

Възможностите за манипулирани на машинния избор са доста по-големи от хартиения

Улесняват строителството с електронни процедури

Строителният развой ще бъде напълно цифровизиран, всички нужни документи ще се подават онлайн, съгласуването ще става по вътрешноведомствен и междуведомствен път, до момента в който предприемачът ще подава заявление еднократно, ще бъдат основани бази от данни за кадастър, свлачища, капиталово планиране, ще се събират и съхраняват данни онлайн за всички строителни планове на територията на страната и ще бъдат подготвени задоволително експерти, които да обслужват всички тези цифрови системи както в държавната администрация, по този начин и в бизнеса. Това е заложено в новата Стратегия за цифровизация на строителния бранш, оповестена за публично разискване на портала , като промяната би трябвало да бъде изпълнена до 2030 година

Още потребна и забавна информация от сектора - в приложението " Имоти "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР