В условията на наложени санкции България трябва да защити финансовата

...
В условията на наложени санкции България трябва да защити финансовата
Коментари Харесай

Румен Радев: България трябва да защити финансовата си сигурност

В изискванията на наложени наказания България би трябвало да отбрани финансовата си сигурност, съобщи Радев. По думите му, служебното държавно управление подхваща ограничения, които да минимализират риска за държавните институции и жители. Днес президентът беше на посещаване в Пловдив, срещна се с възпитаници, преподаватели и научни служащи.

Като казус за целия Европейски съюз дефинира Румен Радев глобите, наложени от финансовото министерство на Съединените щати.

" 10 години ние сякаш в вървяхме към европейско развиване на България. А се озоваваме в един миг паралелно със Уганда, Судан и Саудитска арабия. Няма ясна нормативна база за страна – съдружник, за страна член на Европейски Съюз и НАТО, попадаща под такива тежки наказания тъкмо по какъв начин да се работи ", разяснява Румен Радев.

Запитан дали има заплаха от нарушение на конституционни права във връзка така наречен " черен лист " на физически лица и компании Радев акцентира, че ще бъде противоконституционно, в случай че страната не отбрани своята финансова сигурност и финансовата сигурност на българските жители.

" Защото помислете си – държавни, бюджетни организации, държавни сдружения, в случай че по някакъв метод на свързване, при бъдещи недомислени дейности, попаднат под тези наказания – какво вършим тогава. Това значи, че не сме си свършили работата ", съобщи Румен Радев.



Президентът изрази убеденост, че макар тежкото завещание и заварените контракти, ще бъде направено всичко належащо за образуване на машинното гласоподаване и провеждането на почтени и свободни избори.

" Възвръщането на доверието в изборния развой е задача както на ЦИК, по този начин и на служебното държавно управление и имам вяра, че тук ще се подхващат всички нужни стъпки, тъй че това доверие да се възвърне ", посочи Румен Радев.

По мотив започващата в петък предизборна акция президентът прикани политическите партии да търсят обединяване към полезности и цели и да не бързат с взаимните нападки.

" Защото ще се срещнат по-късно в Народното събрание и ще бъдат изправени пред най-трудната и значима задача за България – да сформират държавно управление 3.59 България би трябвало да има държавно управление след тези избори ", уверен е Румен Радев.

По време на визитата си в Пловдив президентът даде изявление за радиото на професионалната гимназия по хранителни технологии и техника, а по-късно се срещна и със специализанти от центъра за научни проучвания в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ".

Текст: Димитър Димитров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР