В условията на епидемия, едно от най-важните неща, които специалистите

...
В условията на епидемия, едно от най-важните неща, които специалистите
Коментари Харесай

Как да дезинфекцираш и предпазиш дома си безвредно

В изискванията на зараза, едно от най-важните неща, които експертите ни поучават да вършим, е да съблюдаваме високо равнище на персонална хигиена и непорочност в дома. Коронавирусът е нов тип, по тази причина към момента не разполагаме с доста информация за него, а учените откриват всеки ден нещо ново. Това, което знаем сигурно е, че той може да се придвижва по разнообразни повърхности и да оцелява върху някои от тях много дълго време. За страдание, това значи, че всеки един от фамилията може да внесе вируса вкъщи и всички останали у дома могат да влязат в контакт с него, допирайки се до другите повърхности.
Това е една от аргументите, положителната хигиена на ръцете да е толкоз значима. Първото и най-ефикасно деяние, което би трябвало да предприемеш, е да си измиеш ръцете усърдно с топла вода и сапун, незабавно щом се прибереш вкъщи, преди да си докоснал каквото и да било. След това, експертите поучават да им сложиш и дезинфектант, преди да се отпуснеш умерено у дома.
Почистването у дома
Немитите ръце обаче надалеч не са единствената повърхнина, с която можеш да пренесеш вируса вкъщи. Дрехите ти, обувките, телефона, портфейла или ключовете са предметите, които използваш на открито и е изцяло допустимо в даден миг да са осъществили контакт с вируса. Затова, с цел да предотвратиш несъзнателното му разнасяне у дома, е належащо всички тези предмети да бъдат добре почистени и дезинфекцирани, сега в който се прибереш. Най-лесният метод да го направиш, е да ги напръскаш с дезинфектант, а якето и обувките си да оставиш на терасата, където директната слънчева светлина ще им подейства антимикробно.
При всички случаи, би трябвало да се постараем да почистваме дома си постоянно и по този начин да предотвратим евентуалното разнасяне на вируса по повърхностите вкъщи. Ще ти предложим няколко решения, които ще ти оказват помощ да предпазиш фамилията си. Моля, да имаш поради, че информацията може да претърпи промени, защото специалистите откриват нови обстоятелства всеки ден, по тази причина не спирай да следиш новините, подавани от виновните институции.
За да обезопасиш дейно домашната среда, можеш да забършеш всички повърхности с дезинфектант . Мнозина избират да почистват с пара всички твърди и текстилни повърхности в дома си. Това е способ на надълбоко разчистване и дезинфекциране, който обезпечава безвреден и чист дом за теб и околните ти.
Почистване на пода
Подът безспорно е най-голямата повърхнина в дома ти и положителната вест е, че той е най-лесен за разчистване. Започни със общоприетоо разчистване с прахосмукачка, което да обере грубите замърсявания. След това дезинфекцирай пода. Можеш да го направиш по 2 метода – с парцал и кофа с разтвор от вода и дезинфектант , като след почистването е добре да изпереш текстилните подложки на мопа си при температура над 60 °C , с цел да ги дезинфекцираш добре.
Другият метод за ефикасна стерилизация на пода е чрез парата. Високата температура и интензитивният поток на парата отстраняват до 99,9% от бактериите . А най-хубавото е, че това се случва без препарати и химикали, по напълно екологичен и безопасен метод за теб и твоето семейство. Ровус Нано парочистачка основава супер суха пара, която не поврежда пода, тъй като изсъхва извънредно бързо. Това я прави идеална за разчистване на най-деликатните повърхности, които няма риск да преовлажниш при почистването. Нано технологията на Ровус парочистачката основава непрекъсната, мощна парна мъгла с огромно налягане. В резултат от конфликта на водните молекули, се получава суха пара с наночастици и качествени негативни йони .

Силата на негативните йони
Отрицателните йони са познати още като Витамини във въздуха , тъй като те дейно отстраняват неактивните микроби и алергените от вкъщи по 100% безвреден, здравословен и екологичен метод . Тъй като парочистачката Ровус Нано създава такива йони по време на приложимост, можеш да си сигурен, че дружно с почистването на пода ти, въздухът в стаята също ще е обновен и здравословен. В композиция с дезинфекциращата мощ на парата и абсорбацията на микрофибърна поставка, почистваш оптимално ефикасно всякога. Парните частици на парочистачка Ровус Нано проникват на най-дълбокото микрониво на материала. Така те отстраняват бактериите напълно от тъканите, даже там, където елементарната пара не съумява. Сухата пара на Нано парочистачката е до 10 пъти по-ефективна от тази на елементарна парочистачка, елиминирайки 99,9% от бактериите и алергените . Така подът във всяка стая от вкъщи ти ще бъде усърдно дезинфекциран, без да използваш препарати и химически разтвори, изцяло безвредно за теб и твоето семейство.
Почистване на облекла, килими и пердета
Ако се притесняваш, че може да си пренесъл вируса вкъщи посредством облеклата си, добре е да изпереш всичко в пералнята, при целесъобразна температура най-малко 60 °C . Тъй като тази температура е несъответствуваща за доста тъкани, би могъл да използваш специфичен дезинфектант , който да добавиш при прането. Друг ефикасен и елементарен метод за стерилизация на текстил са парните уреди. Ако имаш отвесна ютия или апарат на пара , можеш след всяко прибиране да дезинфекцираш облеклата си с парата. Тя ще проникне в тъканите в дълбочина, а високата ѝ температура ще отстрани микробите и бактериите.
Същата стерилизация с апарат на пара можеш и е добре да направиш още за килимите, покривалата за кревати и пердетата вкъщи. Сега имаш задоволително време у дома да изпереш завесите при висока температура, а в случай че материята им не го разрешава, можеш да ги изпереш общоприетоо, след което при окачване да ги изгладиш с отвесната парна ютия. Така хем ще изгладиш гънките от прането по тях, хем ще ги дезинфекцираш дейно.
Почистване на дивани, матраци и други типове тапицерия
Това са повърхности, върху които прекарваме доста време и постоянно допираме, тъй че е значимо те да останат чисти. Проблемът е, че не можеш просто да ги измиеш с доста гореща сапунена вода, защото това може бързо да ги съсипе. Британското държавно управление предложи да се употребява парно разчистване за тези повърхности, защото този способ може да бъде извънредно ефикасен, когато става въпрос за заличаване на вируси. Включи своя апарат на пара и дезинфекцирай дома си безвредно, екологично и сполучливо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР