В условията на динамични процеси в геополитически план, във влошаваща

...
В условията на динамични процеси в геополитически план, във влошаваща
Коментари Харесай

Президентът: България се нуждае от хора, управляващи националната сигурност и икономика

„ В изискванията на динамични процеси в геополитически проект, във влошаваща се среда на сигурност, разтърсвания в стопанската система, на рецесии от всякакъв темперамент, България има потребност освен от стратегически документи и стратегии, а от готови хора, които схващат и могат да ръководят комплицираните процеси в националната сигурност и стопанската система. “

Това съобщи президентът Румен Радев на тържественото заседание във връзка 20-ата годишнина на Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система в Пловдив.

 

Държавният глава открои одобрената роля на висшето учебно заведение като значим учебен център със значение освен за района на Пловдив, само че и за страната и с високо интернационално самопризнание, в което се вкарват нови форми и способи на образование . Президентът приветства и неговата обществена стратегия, с която се подкрепят студенти, които нямат опция да си разрешат висше обучение.

„ Вярвам, че тази стратегия е част от нашите общи старания за битка с неравенствата и построяването ни като общество, учредено на хуманни полезности “ , уточни Румен Радев.

Президентът поздрави студентите с избора на специалности в областта на сигурността и стопанската система , които са изключително настоящи през днешния ден, в изискванията на разтърсвания в Европа, провокирани от войните в съседство.

„ На вас се пада достойнството да участвате интензивно, да управлявате тези процеси и ние ще разчитаме на вашите познания, воля, сила, упоритости и родолюбие “ , съобщи президентът. Той акцентира смисъла и на трансформацията на българската стопанска система към произвеждане с висока добавена стойност , висока продуктивност, експорт на подготвена продукция, а не първични материали и интензивен преход към кръгова и зелена цифрова стопанска система.

В рамките на събитието бяха връчени дипломите на абитуриенти с отличен триумф от Випуск 2023 на висшето учебно заведение. Почетният знак на президента за заслуги в развиването на образованието бе връчен на президента и един от създателите на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР