В усложнената обстановка по преместването на украинските граждани в различни

...
В усложнената обстановка по преместването на украинските граждани в различни
Коментари Харесай

БЧК продължава да подпомага пострадалите от конфликта в Украйна

В усложнената конюнктура по преместването на украинските жители в разнообразни елементи на страната Българският Червен кръст (БЧК) продължава подпомагането им в съгласуваност с държавните институции и локалната власт, оповестиха от БЧК. 

Веднага след началото на процеса на пренасяне, по искане на Министерския съвет, БЧК незабавно обезпечи хранителни пакети за 9500 украински жители, които се намират в центрове за настаняване, на жп гари, директни пунктове и други Осигурените от БЧК 66 500 хранителни пакета са за подкрепяне за интервал от седем дни. 
Само за един ден БЧК обезпечи и над 500 походни кревати, оборудвани с матраци, завивки, спално долни дрехи и възглавници за украински жители в буферния център " Сарафово ", както и за военните клубове в Русе и Варна. БЧК продължава обезпечаването и на бебешки приспособени млека и детски храни, пюрета и хигиенични материали за деца на украински жители до три години. 

Всички средства за помощта на украинците са от дарения на българските жители и компании по Националната акция на БЧК за подкрепяне на засегнатите от спора в Украйна.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР