В управляващата коалиция ГЕРБ - ОП вече са проведени разговори

...
В управляващата коалиция ГЕРБ - ОП вече са проведени разговори
Коментари Харесай

Цветанов: ГЕРБ и ОП номинират Красимир Влахов за конституционен съдия

В ръководещата коалиция ГЕРБ - Оперативна програма към този момент са извършени диалози по отношение на бъдещата номинация за парламентарен арбитър. Номинацията на ръководещите ще бъде Красимир Влахов, който до неотдавна беше заместник-председател на Върховния касационен съд. Това съобщи пред БНР водачът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветанов изясни, че номинацията ще бъде реалност във вторник или в сряда, след чуванията в парламентарните групи на ГЕРБ и на " Обединените патриоти ".

По думите на Цветанов кандидатурата на Влахов е почтена и с номинацията му би трябвало да отпаднат всички спекулации и внушения, тиражирани от месеци в общественото пространство.

" Днес имаме съдружно съглашение, управническа стратегия и се движим по стъпки, които могат да подсигуряват четиригодишния управнически мандат. Ако не изпаднем в тази политическа рецесия, към която се стремят опозицията и президентът на Българска социалистическа партия Румен Радев, нещата биха изглеждали напълно друго след две години ", разяснява Цветан Цветанов.
Според него " президентът на Българска социалистическа партия Румен Радев " е потвърдил, че не може да бъде обединител на нацията, той можел " единствено да противодейства и да опълчва институциите една против друга ".

По отношение на процедурата на Европейския парламент по отношение на Унгария и българската позиция по този въпрос, Цветанов уточни, че за България е най-добре Унгария да бъде част от мощна и обединена Европа, "...защото няма по какъв начин ние да приказваме за интегритет и за обща политика на Европейски Съюз, в случай че стартираме да изолираме някоя от страните, което би могло да сътвори тежка политическа рецесия в Европа ".

" Всичко това, което се случи с мигрантската вълна и с бежанския поток, който беше засилен през последните години - сътвориха усещания и чувство в хората, че в действителност Европа не може да реши казуса, когато е единна и започнаха да се появяват и националистически партии, които започнаха да концентрират вниманието си в националните си проблеми, само че в действителност се дезинтегрираха от това, което в действителност е силата на Европа ", пояснява още зам.-председателят на ГЕРБ.

Относно рокадата в Министерство на вътрешните работи Цветанов уточни, че сега системата на Министерство на вътрешните работи се стабилизира и резултатите от осъществените в последната година и половина политики би трябвало да се надграждат. По думите му новият вътрешен министър Младен Маринов " просто би трябвало да продължи започнатото ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР