В УНСС се проведе заключителна пресконференция по проект BG05M2OP001-2.016-0004-СО1 Икономическото

...
В УНСС се проведе заключителна пресконференция по проект BG05M2OP001-2.016-0004-СО1 Икономическото
Коментари Харесай

Заключителна пресконференция по проект „Икономическото образование в България 2030“

В УНСС се организира заключителна конференция по план BG05M2OP001-2.016-0004-СО1 „ Икономическото обучение в България 2030 ". Проектът е финансиран от Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък ", съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейските структурни и капиталови фондове.

Ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров, който е началник на плана, откри конференцията и показа резултатите.

В рамките на плана са изпълнени 16 разнообразни действия, създадени са и са въведени 15 нови взаимни стратегии с над 70% цифровизирано образователно наличие, оборудвани са 9 цифрови класни стаи и 3 цифрови лаборатории, които разполагат с най-модерна и модерна техника, нараснала е квалификацията на над 130 преподаватели посредством образование по цифрови умения и по непознат език, 38 преподаватели са взели участие в обмяна на опит сред българските висши учебни заведения сътрудници в плана. Проф. доктор Димитър Димитров акцентира, че са извършени 15 кариерни тържища за студенти с присъединяване на над 100 компании и организации, построена обща осведомителна мрежа от кариерните центрове, с която всеки студент да има опция да открие подобаваща работа, осъществени са над 200 изходящи и входящи подвижности с сътрудници от 18 асоциирани университета.

Проф. доктор Димитър Димитров акцентира, че главната цел на плана е реализирана - да се модернизира образованието, тъй че УНСС и сътрудниците да бъдат конкурентни на европейските университети.

Той благодари на координаторите доцент доктор Росен Кирилов и проф. д.н. Николай Щерев (координатор на плана в интервала август 2021 - март 2022 г.), както и на сътрудниците по плана - Стопанска академия „ Димитър Апостолов Ценов ", Бургаски свободен университет, Национална спортна академия „ Васил Левски " и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) за съдействието и добре свършената работа.

Удовлетворение от сполучливото осъществяване на плана и признателност за положителното съдействие изрекоха представителите на сътрудниците по плана проф. доктор Марияна Божинова, ректор на Стопанска академия „ Димитър А. Ценов " - Свищов, проф. доктор Милен Балтов, ректор на Бургаския свободен университет, Ирина Йорданова, шеф „ Публични политики и интернационалните връзки " и координатор на плана в КРИБ и доцент доктор Христо Андонов, зам.-ректор по образователната работа на Национална спортна академия „ Васил Левски ".

Своите усещания и задоволство от присъединяване си в подвижностите и дейностите по плана споделиха и преподаватели и докторанти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР