В УМБАЛ Света Марина – Плевен бе извършена първата операция

...
В УМБАЛ Света Марина – Плевен бе извършена първата операция
Коментари Харесай

Първа операция с новата роботизирана система "Да Винчи" от последно поколение в УМБАЛ "Света Марина - Плевен

В УМБАЛ " Света Марина – Плевен " бе осъществена първата интервенция с новата роботизирана система " Да Винчи " от последно потомство. Акад. доктор Григор Горчев и екипът му оперираха пациентка с карцином на ендометриума. Благодарение на роботизираната хирургия интервенцията е оптимално щадяща. Това основава условия за допустимо най-леко и бързо възобновяване на 59-годишната пациентка.

Университетската болница " Света Марина – Плевен " е единствената в България, която разполага с два робота. Американската компания – производител на " Да Винчи " избра болничното заведение след акуратен мониторинг на възходящия брой робот-асистирани интервенции. Производителите проучиха и качеството на работа на нейния медицински личен състав, подготвен и сертифициран за обслужване на роботизирани системи в гинекологията, урологията и общата хирургия.

 Първа интервенция с новата роботизирана система Да Винчи от последно потомство в УМБАЛ Света Марина - Плевен (2) Първа интервенция с новата роботизирана система Да Винчи от последно потомство в УМБАЛ Света Марина - Плевен (2) Източник: УМБАЛ " Света Марина " – Плевен
" Горд съм, че в Деня на нашия професионален празник болничното заведение ни може да се похвали с все по-високо равнище на здравна грижа и високотехнологична хирургия в интерес на пациентите. Нашата идея е да създадем същинска умна медицина в България. ", съобщи акад. доктор Григор Горчев д.м.н. Той поздрави сътрудниците си с благопожелание за още доста триумфи в името на живота.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР